1 av 4
Ser du surdegsburken ovanpå högra lampan? Man får försöka hitta ett varmt ställe för att få igång jäsningen.
2 av 4
Dag 1 - Ingenting har hänt ännu
3 av 4
Dag 2. Nu har det börjat hända saker i mjöl och vattenblandningen. Kolla in dom små gasblåsorna. Nivån i burken har också stigit betydligt, även om man tar hänsyn till att vi idag fyllde på 1 dl mjöl och 0,75 dl vatten.
4 av 4
Dag 3: Vi fyllde på med ytterligare 1/2 dl dinkelmjöl, 1/2 dl grahamsmjöl och 3/4 dl vatten. Jäsningen är ordentligt igång. I morron är det dags att ta surdegsgrunden och baka av. Dag 4: Nu har surdegsgrunden jäst färdigt. Utseendet har inte förändrats. Kolla in receptet på huvudsidan för att se vad vi gör av surdegsgrunden.

Följ surdegens liv

Vad kommer att hända i burken, när kommer jäsprocessen igång? Hur mycket kommer det att bli i den. Vi kommer att pyssla om blandningen som en liten bäbis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".