Lyssnarnas minnen från 1970-talet

Här är en del av de minnen som kom in till oss under sändningen:

..............................................................................................................................................

Hej!
Jag kommer ihåg Twiggy, hon var en stor förebild för ungdomarna i början 70-talet, vad gäller frisyren. Många försökte att efterlikna henne.

Jag kommer även ihåg Dalgatan i Älvdalen på somrarna. På kvällarna gick tjejerna fram och tillbaka och killarna åkte bil fram och tillbaka. Jag och min kompis gick och väntade på att "rätt" bil skulle stanna och plocka upp oss. (våra killar åkte i samma bil) Det finns många sätt.
/Kristina

..............................................................................................................................................

Hej!

Jag kom ihåg bensin ransonringen som började den 8 januari 1974 och varade till den 29 januari. Jag tog körkort då och visste inte om jag fick köra bil, ransoneringskorten räckte inte långt.

MVH
Margareta, Borlänge

.............................................................................................................................................

Det jag minns som en del av 70-talet var att stuprörsjeansen var på modet (då också) men då fanns ingen stretch! Det var bara att lägga sig platt på golvet och dra allt man orkade för att få ihop jeansen. I bland fick man lov att vara två och dra. Det var bara att gå upp tidigare om mornarna för att hinna dra på sig jeansen innan man skulle iväg till skolan. För att man skulle vara riktigt trendig drog man på sig randiga benvärmare utanpå och till det en långsjal till den midjekorta täckjackan.

Man gjorde också allt för att man skulle likna Agneta och Anni-Frid i ABBA. Posters på dem hängde överallt i rummet och deras musik som strömmade ut ur kassett-spelaren.

Hälsningar,
Monica i Avesta

..............................................................................................................................................

Hej Centralen.

Mitt 70-tal är grupper och artister som Slade, Sweet, T Rex, Rod S, Mud, Smokie. Tears, Suzi Quatro, Bonnie Tyler och bland de svenska grupperna och artisterna lyssnade jag bland annat på Harpo, Björn Skifs med många flera.

Man klädde sig bland annat i byxor med jättevida ben, jumprar som var jättekorta så att magen syntes och platåskor eller stövlar. V-jeansen var populära ett tag.

I Avesta Parken var man bland annat och såg Rockfolket, Paul Paljett, Pugh och ABBA som då hade kommit två i den svenska uttagningen till Melodifestivalen.

När man lyssnade på radio så lyssnade man på Poporama, Discorama, Tio i Topp, Kavalkad, Kvällstoppen men mest lyssnade jag på Radio Luxenburg sent på kvällarna och en bit in på natten. Det var när jag lyssnade på Radio Luxenburg som jag för första gången hörde den engelska gruppen Slade och låten var "Skweeze Me, Pleeze Me" och sedan dess så har Slade följt mig genom åren.

Kramar från Marie i Avesta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".