Lyssnarnas upplevelser

Här är några av dom reaktioner som kom in när vi pratade om UFO. Kommentera gärna!

Jag såg något väldigt underligt på gatan utanför mitt hus i centrala Mora för ca 7 år sedan, kommer inte ihåg året exakt, men det vet Clas Svahn för jag var i kontakt med honom angående det här.

Det var en vinterkväll, kall och klar. En sån där knäpptyst kväll. Jag satt ute på bron, och plötsligt far ett ovalt, mörkt föremål med en lysande röd punkt förbi. Uppskattningsvis ca en meter långt. Det rör sig helt tyst, horisontellt ca en meter ovanför marken, och farten var otroligt hög. Jag hinner tänka; vad var det där!?!? då det kommer två till som rör sig exakt likadant. Jag inser att det inte är någon ide att försöka springa ut till vägen för föremålen rörde sig för fort för att hinna med att se dem.

Det kan inte ha varit cyklar p.g.a. den höga hastigheten, dessutom såg jag formen (fritt svävande). Har funderat på hundar med lysande halsband, men rörelsen var helt horisontell.

Ja, vad var det??

Pratade med Clas Svahn om det, men hade ingen exakt tidsuppgift, så vi kunde inte följa upp det.

Hälsningar Ulla-Britt

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I början av 50 talet upplevde jag och några andra barn en oförklarlig händelse i en by i Uppland, det hela utspelades på nyårsnatten. Vi ungar stod samlade mitt i byn och inväntade tolvslaget, då kom plötsligt något stort avlångt föremål med liksom upplysta fönster på sidorn LJUDLÖST flygande ca 25-30 meter över marken. I dessa "fönstergluggar" syntes mörka skuggor, precis som om någon tittade på oss. Föremålet försvann sedan lika sakta och ljudlöst i natten som när det kommit, medan vi ungar stod och tittade efter det med "öppna" munnar.

Kjell

Ps Min teori är att dessa "besökare" är från vår egen planet i en avlägsen framtid, eftersom de kan utföra sådana häpnadsveckande saker som t.ex försvinna på en "millisekund" samt att dess besättning ALLTID beskrivs som människoliknande Ds

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har tyvärr aldrig själv sett något UFO, men varför skulle det inte finnas mer liv i universum? Är det inte lite förmätet att tro att vi är så unika. Universum är ju oändligt stort och varför skulle det då inte finnas flera planeter med samma förutsättningar som jorden?

Hälsningar

Anna-Greta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kvinnan från Mora som berättade om föremålen med de lysande "röda lamporna" var intressant, då min bror upplevde ungeför samma sak på 90 talet mellan Mora och Orsa. Han iakttog 3 röda "lampor eller punkter som ibland bildade en triangel och ibland bildade ett streck mot himlen i trädhöjd, en stjärnklar vinternatt mellan Mora och Orsa. Han sa att det var flera personer som MÅSTE ha sett fenomenet, då det fanns flera bilar på väg åt samma håll som han.

Kjell

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Centralen!

Våren 1976 skulle jag fylla 12 år och hade fått min första moped.

En kväll var jag och min kusin Bengt ute och åkte i mörkret på gården i byn Brindsjön Sågen i Vansbor kommun. Plötsligt gled ett föremål sakta över himlen framför oss i västlig riktning. Föremålet kan närmast liknas vid ett stort lysrör.

Helt fantastisk upplevelse som jag tänkt på ofta i livet. Det är skönt att jag och min kusin såg samma sak, annars hade jag nog tvivlat på vad jag sett.

Mvh Mats Eriksson Söderbärke

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Jag och min man var med om något märkligt en påskafton i början på 80-talet.

Vi hade varit på en släktmiddag i Falun och åkte inte hem till Svärdsjö förrän vid halv-3 tiden på natten. Min man körde och stannade till för en kisspaus i Danholn.

När bilen stod still där, såg vi ett skarpt ljusklot som steg upp i riktning mot Karlsbyheden. Vi skyndade vidare i bilen och såg detta klot som spred ner ett triangelformat sken. När klotet kommit upp en bit stack det iväg med en enorm hastighet och var försvunnet. Kvar låg det triangelformade skenet ett tag innan det succesivt försvann.

Vi blev eld och lågor. Hade svårt att sova. Vi provade nästa dag att ringa FK men eftersom det var söndag svarade ingen.

När jag senare på dagen kom hem till min mamma och sa: Vet du vad vi sett i natt? Då svarade hon häpnadsväckande: Du har väl sett ett UFO!

Jag blev förstås förvånad hur hon kunde veta detta och fick då reda på att min syster som bodde i Toftbyn varit ut en vända vid halv-1 samma natt (alltså 2 timmar före oss). Då hade hon sett hur ett klot kom neråt och spred ett triangelformat sken uppåt. När hon stod ute och tittade kom en bil som stannade när han såg henne. Föraren ville få bekräftat att hon såg samma sak som honom. Jag och min syster hade inte pratat med varandra innan.

Vi tror stenhårt på att någon besökare yttre rymden kom på besök, stannade 2 timmar och sedan gav sig hemåt igen.

Synd nog rapporterade vi aldrig detta. Men kanske det finns fler som upplevde samma fenomen som oss!

Kan tillägga att en tid före denna händelse hade jag och min man diskuterat UFO. Min man sa då. Sånt där tror jag inte på förrän jag ser det med egna ögon.

Kan tala om att numer tvekar han inte på att det finns.