Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..
Rostat bovete - Kasza gryczana

Rostat bovete

Jaqueline Balcer-Bednarska presenterar bovetegrynen
4:54 min

Kasza gryczana, rostat bovete, är en polsk specialitet. Det är ett matgryn med fin nötsmak på grund av rostningen. Bovete är inget sädesslag, vilket man kan tro av namnet, utan en ört som använts till mat under många tusen år. Det betyder att den också är glutenfri, till glädje för allergiker.

Grynet används med fördel istället för ris eller pasta, eller varför inte i  en sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".