Björns Favorittårta

Smält 150 g smör och värm sedan upp tillsammans med 3 dl vispgrädde tills blandningen kokat upp.

Lägg i 200 g ljus choklad (helst Fazers ljusa choklad (200 g kaka) och 300 g mörk (helst >70% kakao), låt smälta i gräddblandningen, rör om ordentligt och häll sedan i en springform klädd med 120 g mandelmassa utkavlad till en tunn botten mellan bakplåtspapper och plastfilm. Om smeten skär sig, tillsätt 1 msk vatten, värm stilla och rör kraftigt så går smeten  ihop igen.

Låt stå i kylskåp minst 4 h. Klarar sig bra i någon vecka i kylen.

Servera med 3 dL vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".