1 av 2
Tricoloresallad med limeyoghurt
2 av 2
Terassodlingar med Quinoa på Solön c:a 4000 m.ö.h. Foto: Siv och Johnny Söderman

Quinoa tricolore

Quinoa odlas på Andernas sluttningar och är en ört vars frö är ett av de mest näringsrika man känner till. fröerna innehåller bl a nyttiga fettsyror, bra proteiner och kostfiber som gör gott för dig. Till Quinoa tricolore har man blandat tre sorters ekologisk quinoa - vit, svart och röd. En vacker och dekorativ källa till välmående.

Tricoloresallad med limeyoghurt

Ingredienser:
3 dl Quinoa tricolore
1/2 gurka
1 gul paprika
1 röd lök
2 dl bladpersilja
200 g röda bönor
200 g svarta bönor
2 msk olivolja, eller smaksatt olja med citron
1 citron pressad
Salt och peppar

Limeyoghurt:
4-5 dl tjock yoghurt
2 lime, skal och saft

Gör så här:

Koka quinoan enligt förpackningen.
Hacka alla grönsaker fint och fräs snabbt med lite olivolja.
Blanda quinoan med grönsaksfräset, bönor, olivolja och citronsaften.
Salta och peppra efter smak.
Tvätta limefrukterna. Riv skalet fint på rivjärn. Pressa ur saften.
Blanda ner skal och limesaft direkt i yoghurten. Låt gärna stå och dra.

Gott och nyttigt till fisk, kött eller bara som den är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".