Grannlagat besöker Muddus Hjortron i Kolarbo

12 min

Efter 20 år med företagande i Gällivare flyttade paret Catarina och Lasse Hansson verksamheten till Katarinas släktgård i Kolarbo utanför Fors. Gödselstack och Stall förvandlades till café och gårdsbutik och resten av ladugården blev småskalig fabrik där tillverkningen av saft, glögg, praliner  sprider en doft ut i de andra lokalerna. I angränsande hus finns också Bed & breakhfast. När Grannlagat besöker tillverkningen är julproduktionen i full gång och dofterna av kanel och andra julkryddor indikerar att glöggtillverkningen är i full gång.

Vill du prova på ett godisrecept så följer det här nedan.

Chokladtryffel

1 dl vispgrädde

200 g mörk choklad av bra kvalitét

(1 msk snabbkaffepulver el märgen av 0,5 vaniljstång)

Hacka el riv chokladen el använd pellets.

Koka upp vispgrädden och ev smak, slå den över chokladen och rör om tills allt är löst ordentligt.

låt tryffeln vila i kylskåp ca 1 timme.

Ta ut tryffeln och rulla till bollar (ca 16 st) och rulla sedan i kakao.

Färdig att servera...

Garanterat succé efter en god middag...

mvh

Catarina Hansson

Muddus Hjortron