1 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
2 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
3 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
4 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
5 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
6 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
7 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
8 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
9 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
10 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
11 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
12 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
13 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
14 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
15 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
16 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
17 av 17
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén

Grannlagat i salt och rök

Kerstin Almqvist web
12 min

Kerstin Almqvist bestämde redan som barn att skaffa kor som vuxen. Efter en lång livsresa med allt man kan önska sig kändes tomheten stark. Idag har Kerstin bytt från karriär i Stockholm mot ett liv i Fåsås utan el och rinnande vatten och ett yrke med hårt arbete och ett liv fyllt med mening och livskvalité

Recept på "Bryggarns" Stroganoff

1 ring Falukorvstyp ca 1200 g
12 portioner
3 gula lökar
9 msk tomatpuré
Chilisås efter behag
7,5 dl Creme fraiche
2 msk Dijonsenap
saft av 1 citron
2 nypor socker
svartpeppar
(Sambal oelek)

Skär korven i strimlor/stavar. Fräs den hackade löken gyllengul, tillsätt tomatpuré, chilisås, creme fraiche, dijonsenap, socker och citron. Låt allt puttra ihop. Under tiden kokar du ris eller annat tillbehör.  Smaka av med svartpeppar och salt efter egen smak och ev. lite sambal oelek

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".