1 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
2 av 9
Kvällens vinnare! Nudelsoppa från Kina
3 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
4 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
5 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
6 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
7 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
8 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson
9 av 9
Foto: Anna Karin Eriksson

Anna Karin Eriksson reser Världen runt i grytorna

I Livat på landet organiserar Anna Karin Eriksson en mattävling i olika länders kök. Spännande dofter och smaker och en vinnare koras som du du själv kan prova på i receptet nedan

 Nudelsoppa med strimlad biff

Ingredienser 4 port

400 gram lövbiff
1 st morot
0,5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
0,5 st spansk peppar
2 msk sweet chilisås
1 msk soja
2 msk ljus vinäger
4 paket äggnudlar med buljong

Tillagning

1. Strimla morot och purjo fint. Finhacka vitlök och chilipeppar. Skär lövbiffen i strimlor.

2. Woka biffen och grönsakerna hastigt. Smaksätt med sweet chili, vinäger och soja.

3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt buljongen.

4. Servera nudlarna i djupa skålar och toppa med biffen och grönsakerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".