1 av 7
2 av 7
Utgrävningarna på Torsvik. Foto: Mikael Nordström, Länsmuseet
3 av 7
Utgrävningarna på Torsvik. Foto: Peter Dallman
4 av 7
5 av 7
6 av 7
Patrik Isaksson på besök på SR Jönköping. Foto: Johan Wiberg
7 av 7
Cirkus Baó. Foto: Peter Dallmann

Lasso fredag 27/10

Patrik Isaksson på besök i Lasso

Patrik Isaksson kom förbi Lasso fredag studion för att kolla om han känner igen sina egna låtar. Nej, kanske inte bara för det, han pratade en del om sin turné som han genomför just nu. En konserthus- turné som denna kväll landar i Jönköping.

Utgrävningar på Torsvik

Nu har man kommit till slutskedet av utgrävningarna i Torsvik strax söder om Jönköping.

Sen i början av augusti har arkeologer hittat ringar, broscher, knivar och rester av flera döda människokroppar som är närmare 1500 år gamla.

Vår reporter trotsade både den hårda blåsten och regnet och tog sig till platsen för utgrävningarna för att träffa Jörgen Gustavsson som är biträdande projektledare:

Ikväll intar Cirkus Baó jönköpings länsteater.

Men det är inte den traditionella cirkusen man är van vid med dresserade djur utan allt populärare formen som kallas ny-cirkus.

Under föreställningen bjuder man på bland annat eldslukning och jonglering Men också på en säng som inte låter sig sovas i. Magnus Jacobsson spelar den herre som hela tiden kastas ur:

Vindsurfarna trivs i blåsten

Det har blåst runt om i länet till och från under dagen och det finns de som tycker att den här dagen är den bästa på länge. På Landsjön utanför Huskvarna trivs vindsurfarna idag. Lassos reporter stannade till och fick en pratstund med en av surfarna Andreas Bahnhof.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista