Lasso måndag 4/12

Snögaranti men ingen snö

Snön och kylan lyser med sin frånvaro och det är ett bekymmer för alla skidälskare, inte bara i södra Sverige utan i större delen av landet. Och frågan är hur det går i fjällen när julen och högsäsongen närmar sig med stormsteg?

I Sälenfjällen har man en sk ”Snögaranti” som gäller från 15 nov. Det betyder att man kan få pengarna tillbaka om det inte finns tillräckligt med snö. Men trots att man inte kunnat öppna några liftar ännu så är Jonas Mareniusson, destinationschef för Skistars anläggningar i Sälen, lugn:

Hajvävnad hjälpte efter angrepp av mördarbakterie

I januari opererades Inge Rydén från Vetlanda för ljumskbråck, men komplikationer tillstötte. Han drabbades av den så kallade mördarbakterien.

I en och en halv vecka svävade han mellan liv och död; kilovis med död vävnad skars bort från hans kropp och ersattes med - hajvävnad.

Det är ett mirakel att han lever - och att han redan är igång och jobbar igen i sin egen byggfirma. När Lasso träffade honom höll han på med att kakla om en toalett:

Mjölpriserna stiger

Nu får vi bokstavligt talat ”äta upp” den varma sköna sommaren. Spannmålsskörden är i år den sämsta på flera decenier. vilket gör att mjölpriserna nu stiger.

Alla led i kedjan får betala mer för mjölet och flera lokala bagerier och konditorier har nu, lagom till jul tvingats höja priset på bullar och bröd.

Anki Folkesson, vice vd på Stigs café och konditori i Värnamo och Bernards i Jönköping:

BBC i Jönköping

Sveriges Radio är stolt över att vara ett företag i allmänhetens tjänst, att leverera journalistik utan påverkan av kommersiella intressen. Men public service är inte en självklarhet. Den tekniska utvecklignen gör att konkurrensen blir allt hårdare och utbudet av andra kanaler, både inom TV, radio och via webben blir allt strörre.

Det finns inte så många public service-företag i världen, men en av de största är BBC i Storbritannien och idag besöktes Högskolan av Richard Porter som är nyhetschef på BBC World.

Porter menar att den tekniska utvecklingen och konkurrensen även gynnar public service-företag som BBC: