1 av 5
2 av 5
Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller Foto: Scanpix
3 av 5
Köande undomar sugna på att bli ägare till Nintendos nya spelkonsol Foto: Peder Losten
4 av 5
Lars Berghagen Foto:Scanpix
5 av 5
Black Heart Foto:Gerd Petersson

Lasso fredag 8/12

Ny spelkonsol lockade många

En lång kö ringlade sig idag på förmiddagen utanför El-Giganten vid A6-området i Jönköping. I kön stod mestadels unga killar, men där fanns också en och annan tjej och några som såg ut att vara omkring de femti.

Klockan elva skulle affären öppnas och ett lyckligt fåtal blir då ägare till Nintendos nya spelkonsol. Men det gäller att ha en bra plats i kön - för det fanns inte så många exemplar. Sebastian Fritzon och Björn Eriksson längst fram intog sina platser för många timmar sen.

Släpper skiva i USA

Han heter Emil Svanängen, han är från Jönköping och han har ett band som heter Loney Dear. Bandet är ganska okänt i Sverige, men har just fått ett skivkontrakt för att släppa en skiva i USA. Och så här säger Emil Svanängen om den skivan.

Uno och Irma

Och i eftermiddags välkomnade Kjell Ahlkvist Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller till studion.

En sagolik jul

Förra året var det 300 medverkande. I år är det nästan 400.Det handlar om En Sagolik Jul. Nästa helg - både lördag och söndag - ger Kulturskolan i Jönköping två föreställningar på konserthuset Elmia.

Eva Edevik har satt ihop ett musikaliskt sagospel som bygger på material från våra nordiska sagoförfattare. Och man tar avstamp i de isländska sagorna - fast de är ju knappast skrivna för barn.

Mozarts reqviem

Nu avslutas Mozartåret med fina konserter i Jönköping. Jönköpings Sinfonietta ihop med SVF:s musiklinjes kör och Jönköpings kammarkör framför idag och i morgon Mozarts Rekviem. Dirigent är Anders Eby, och Lassos Peder Losten lyckades ta sig in under repetitionerna idag:

Lasse Berghagen till Jönköping

På söndag är det julkonsert i konserthuset i Jönköping. Bland artisterna finns Orsa Spelmän, Sanna Nielsen, Lasse Kronér och Lasse Berghagen. Lasso Fredag ringde upp Lasse Berghagen, som är på resande fot:


Black Heart

Black Heart heter en hårdrocksgrupp i Jönköping. Idag besökte två av medlemmarna Lasso Fredag:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".