Lasso onsdag 31/1

Aneby - en stolt 100-åring

Det är viktigt att fylla år. I alla fall om födelsedagsbarnet är en liten kommun med behov av markandsföring.

Aneby är en av två höglandskommuner som fyller stort i år (den andra är Sävsjö som fyller 60)

- och där har födelsdagsplaneringen redan börjat.

Och det är ett jubileum som har stor betydelse för en liten kommun med mindre budget. Det säger

Anneli Persson som är informationschef i Aneby.

Fredrik vill hitta en forward före midnatt

Det är inte bara aktivitet kring melodifestivalen i Kinnarps Arena i Jönköping i dag. Det är bra drag på föreningen HV71:s kansli också.

För i natt klockan tolv stänger hockeyns transferfönster . Det innebär att om HV 71 vill värva någon mer spelare till slutspelet - så måste det göras före midnatt.

Och sportchefen Fredrik Stillman har en del att stå i i dag.

Mer på sporten:

Färre brevbärare - senare post

Snart kan du få vänta till klockan 16 på eftermiddagen för att få din post. Det är Posten som just nu är inne i ett förändringsarbete med effektivisering som syfte.

Mellan 700 och 900 arbetstillfällen i brevbärarkåren ska försvinna de närmaste åren. Post ska sorteras av maskiner istället för människor och sedan delas ut under hela dagarna, fram till klockan 16.

Några kommer få den tidigare än nu, några samma tid, men några kommer att få den senare också. Vad tycker kunderna om förändringarna? Spelar det nån roll om posten kommer på eftermiddagen?

Och vad säger Posten - kommer människor på landsbygden få morgontidningen till eftermiddagskaffet? Det här handlade det om i Lasso i dag.

Hiss eller trappa - artisterna får välja

Vid lunchtid i dag visades årets melodifestivalscen upp för första gången. Och det handlar om trappor, hissar och färger som ska förgylla artisternas nummer.

Just nu arbetas det för att allt ska vara klart till de första repetitionerna i morgon. Då blir det också upp till varje artist att bestämma om man vill spatsera uppför trappan, glida ner i hissen och om man vill ha himmelsblått eller lysande gult eller någon annan färg i bakgrunden.

Lassos Jessica Sonelius var på plats under visningen i Kinnarps Arena i Jönköping - tillsammans med ett 30-tal andra journalister.

Elever värnar om sitt individuella program

I Lasso i dag besökte vi Tranås och Holavedsgymnasiet och det så kallade Individuella programmet. Där går ungdomar som av olika anledningar inte kommit in på något av de traditionella programmen.

På Individuella programmet har man chans att bli godkänd i basämnena för att sedan gå ett ”riktigt” program. Men det är ett program som den nya regeringen vill förändra.

I dag kom skolminister Jan Björklund (fp) till Holavedsgymnasiet för att möta över 100 elever som går just det individuella programmet.

De bytte ut Tranås mot Milano

När chansen kom så tog de den. Familjen Leicht, alltså. De lämnade huset på landet utanför Tranås för att flytta till storstaden Milano i Italien. Det var mamma Ann-Catrine som fick ett jobb som rektor på Svenska skolan i Milano.Och tillvaron har ändrats en hel del.

Det berättade Ann-Catrine Leicht om i dag när hon för första gången var med som korre i Lasso.