Lasso måndag 26/2

Bryr vi oss om bokrean?

I morgon startar den årliga bokrean med massor av titlar till låga priser. Men är bokrean lika attraktiv som den varit tidigare år? Konkurrensen med internetbaserade boklådor gör att man i dag kan handla böcker till låga priser året om.

Lasso gick ut på stan för att kolla hur intresserade folk är av att gå på bokrea. Och så pratade vi med Kristina Quist som jobbat i en bokhandel under 17 år.

Vad är det för skillnad på bokrean förr och nu?

Hägglund svarade på lyssnarnas frågor

Snart fem månader har gått sedan den nya regeringen tillträdde och kristdemokraten Göran Hägglund från Bankeryd blev socialminister.

Vad vill lyssnarna ställa för frågor till honom i dag? Har han hållit vad han lovat?

Om inte - vad saknas?

Ja, när lyssnarna fick möjlighet att höra av sig och ställa frågor till socialministern så handlade det om ekonomin för pensionärer, om aborter, om a-kassan och mycket annat.

En annorlunda vecka väntar för HV

Matcher måndag, onsdag och fredag.Och de två sista mot Skellefteå. Och sedan får laget vänta på beskedet om vilket motstånd man ställs emot i kvartsfinalen. Ja, det är en lite speciell vecka som väntar elithockeylaget HV 71 nu.Hur blir den då?

Ja, efter 2-8 mot Frölunda i lördags kanske många känner en viss oro. Men inte Radiosportens Björn Geijer. Inte än i alla fall.

Rapparen Semir delar med sig av sin stad till tusentals

15 000 gånger den spelats nu - hyllningen till Värnamo. Det handlar om låten och videon ”Det här är min stad” som laddats ned 15 000 gånger från videosajten Youtube.

Och med i Lasso i dag var en av de två rappare som står bakom låten - Semir Suljevic från Värnamo - och han berättade att han inte alls var förberedd på succén.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista