1 av 4
2 av 4
Receptarie Anna Fransson på Apoteket Kronan i Värnamo visar mininappflaskan som används till t ex kattungar. (Foto:Karin Malmsten.)
3 av 4
Charlotte Granström, sjuksköterska (Foto:Kjell Ahlkvist)
4 av 4
Snart doktor: Anders Svensson (Foto:Kjell Ahlkvist)

Lasso tisdag 10/4

 Lättklädda brudar lockar killar till bilmontrarna på motormässan i Jönköping (FOTO: Martin Eriksson)

Halvnakna tjejer lockar bilintresserade mässbesökare

Bilar och brudar. Är det vad män drömmer om idag? Fortfarande år 2007?

På bilmässan i Jönköping i helgen, dit 75 000 besökare kom, lockade flera utställare med lättklädda kvinnor för att sälja sina produkter.

Och det har fått kritik både från branschhåll och mässbesökare.

Men bland de tjejer som jobbar med att dra blickarna till sig, är det här mest en kul grej. I alla fall för Amina Axelsson från Stockholm.

SD större än KD i senaste mätningen

Om det vore val idag skulle Sverigedemokraterna vara väldigt nära att komma in i riksdagen medan kristdemokraterna skulle åka ur riksdagen!

Enligt väljarbarometer som Novus opinion har gjort för mars månad, på uppdrag av TV4, så hamnar kristdemokraterna under 4-procentspärren, med bara 3,3 procent av rösterna, medan Sverigedemokraterna är på väg uppåt och har gått förbi kristdemokraterna, på 3, 5 procent!

Men Daniel Poohl, chefredaktör på tidningen Expo som skriver om rasism, antisemtism och främlingsfientlighet, är inte förvånad.

”Från norra ståplats till cyberspace”

Mycket kan man doktorera i, t ex vad HV-fans skriver på en hemsida på internet.

På fredag disputerar universitetsadjunkt Anders Svensson på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping på en avhandling som heter ”Från norra ståplats till cyberspace” om webbplatsen HVfantasten.com.

Katt- och hundmedicin på Apoteket

Husdjuren blir allt fler i Sverige och apoteken har märkt en större efterfrågan på mediciner för katter, hundar och hästar.

På 110 apotek i landet, varav fyra i vårt län, finns nu flera mediciner för husdjuren och personalen är utbildad även på husdjursmediciner. Receptarie Anna Fransson på Apoteket Kronan i Värnamo har märkt den ökade efterfrågan.

Vetlanda kommun kritiseras hårt i Uppdrag Granskning 

Under flera år bodde en liten flicka i fullständig misär med sin pappa i Vetlanda kommun. Flickan utnyttjades sexuellt och det kom många signaler om att allt inte stod rätt till. Ändå reagerade inte myndigheterna. I höstas berättade Nyheterna historien som slutade med att pappan dömdes till rättspykiatrisk vård.

I kväll tas fallet upp av SvT:s Uppdrag Granskning av reportrarna Janne Josefsson och Lars-Göran Svensson, och Vetlanda kommun får svidande kritik.


Lyckat hiv-projekt i södra Afrika

Hiv och aids är ett gigantiskt problem i många afrikanska länder, och år efter år får vi ju höra att läget bara blir värre.

Men det finns ljusglimtar!

Charlotte Granström, 24, sjuksköterska från Jönköping som nu jobbar i Värnamo, var i Lesotho i södra Afrika i höstas och arbetade inom det internationella hjälpprogrammet ”Secure the Future” där frivilliga hjälper hivsmittade kvinnor och barn i södra Afrika. Ett program som har lyckats halvera dödligheten för dessa patienter!

Kooperativa HSB sålde rekorddyr bostadsrätt i Jönköping

Många tycker det är dyrt att bo - ändå är det lätt att sälja svindyra hus och bostadsrätter. Nu har HSB Göta sålt en bostadsrätt i det nya kommande bostadsområdet Östra kajen Jönköping - vid Munksjön - för rekordhöga beloppet 4 728 000 kronor!

Men ska den kooperativa bostadsrörelsen HSB bygga så dyrt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista