1 av 3
Camilla Egelström, vice ordf i Studentkåren (Foto:Karin Selldén)
2 av 3
Eva Björck-Åkesson, vd och pressor HLK, och professor Rune J Simeonsson, University of North Carolina, intervjuas av Maria Rymell (Foto:Karin Selldén)
3 av 3
Fr v: Rosie Arrhov, Jonna Nilsson, Ann-Kristin Larsson samt universitetsadjunkt Catarina Schmidt, kursansvarig. (Foto:Karin Selldén)

Café Campus 24/5

Många studenter dricker farligt mycket

Unga och sprit har varit ämnet i SR Jönköping senaste tiden; bland annat har vi berättat om undersökning som visar att många unga kör med alkohol i kroppen, och om en forskningsrapport som visar att 77 procent av studenter som bor i korridor dricker farligt mycket, och det är framför allt tjejer som gör det.

Hur är det med drickandet under studietiden? Och vad gör studentkåren?

Camilla Egelström, vice ordf i Studentkåren, ansvarar för studiesocial kvalitet.

Stor konferens om klassifikation av barn

Det pågår en stor konferens på skolan idag om ICF-CY: en bokstavskombination som är en sorts klassifikation av funktionshinder hos barn och ungdomar gjord av WHO.

Eva Björck-Åkesson, vd och professor HLK, ansvarig för den här tvådagarskonferensen och som faktiskt själv jobbat för att ta fram den här klassifikationen, samt professor Rune J Simeonsson, verksam i USA på University of North Carolina.

Studenterna längtar till sommarlovet

Sommarlov, ledighet, lata dagar. Visst låter det härligt. Sommaren hägrar ju för dom flesta av oss, också studenterna, och många ser fram emot att slippa studierna ett tag:.

Kursavslutning för skolpersonal som pluggat vidare

Ett glatt gäng skolpersonal tittade förbi Café Campus för att berätta om en fantastisk fortbildning de gått på Högskolan, på sin fritid!

Just denna eftermiddag är det avslutning för 5-poängskursen ”Alla med på läståget” som handlar om barns skriftspråksutveckling.

Några höjdpunkter från vårens alla program

Dett är det sista Café Campus-programmet för den här terminen. SR Jönköping hoppas återkomma i höst, för det har som vanligt blivit många intressanta samtal här i Högskolans bibliotek under våren.

Producenten Karin Selldén har sammanställt ett collage från vårens program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".