1 av 4
2 av 4
Sara Klaesson och Mirre Juneström, panelhönor o Lasso fredag.
3 av 4
4 av 4
Sofia Paldanius, flitig musiklyssnare, inte minst när hon tränar, (Foto: Peder Losten)

Lasso fredag 25/5

Kungliga Livgardets Dragontrumpetarkår

Inte vilka hästar som helst utan floodh... Nej inte flodhästar utan jättehästar. Såna som kan bära trumpetare och pukslagare utan att bli trötta och som kan gå i stora folkmassor utan att falla i sken.

Det handlar om Kungliga Livgardets Dragontrumpetarkår. Dom brukar finnas vid högvakten utanför Stockholms slott men idag är dom i Jönköping. Lasso träffade hästar och ryttare när de samlades på Per Brahegymnasiets skolgård innan de skumpade iväg till Hovrättstorget för att börja sin parad genom stan.

Vad har Sofia Paldanius i sin MP3?

Förra året vann jönköpingstjejen världscupen i kanot. Så sent som förra helgen var hon nere i ungern och vann en världscuptävling.

Men hon hinner också lyssna en hel del på musik.

Lasso har träffat henne och mötet ägde givetvis rum vid Vätterstranden där kanotklubben har sin lokal.

När hon lyssnar på musik söker hon sig gärna till det som går utanför det mest kommersiella. Enligt hennes hemsida gillar hon indiepop, chamber-pop och drömpop.

Panelhönorna pratar film

Panelhönorna Sara Klaesson och Mirre Juneström spelar bra musik och pratar bland annat film, med anledning av att Filmstaden nu öppnat i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".