Lasso fredag 1 juni

Världens skafferi

Sortimentet i en matbutik ändrar sig hela tiden.Dom senaste åren  är det många varor från utlandet som tagit sig in på hyllorna. Men det är också vissa produkter som gjort fiasko och tagits bort.

Vi  besöker en av länets alla livsmedelsaffärer - Hemköp i Skillingaryd.

Där berättar butikschefen Gert Persson om trenderna i matbutik.

Panelhönorna 1 juni

Panelhönorna idag pratar om Huskvarna, det visar sig att Mirre är Huskvarnas största ambassadör! Till och med Huskvarna i stora bokstäver i värsta Hollywood stil önskar hon sig. Men vad tycker Sara om det?

Gnosjös konstskatt

Gnosjöborna har varit ägare till en konstskatt - utan att ha en aning om det. Häromdagen såldes nämligen sex oljemålningar från 1500-talet och framåt på Bukowskis i Stockholm för 2,8 miljoner kronor. Det var tavlor som donerats till Gnosjö kommun, men som legat och samlat damm i kommunhusets källare.

Det här innebär oväntat klirr i kommunkassan och frågan är vad pengarna ska användas till. Dyrast blev en en kardinal med bister uppsyn, som ropades in för drygt en och en halv miljon.

Det berättar kommunsekreterare Christinan Bagan, som nervöst följde den spännande auktionen på Bukowskis:

Ja, vad tycker Gnosjöborna själva att de oväntade två och en halv miljonerna ska användas till? Så tyckte några Gnosjöbor om konstmiljonerna.


 

Modevisning i Jönköping

Dom är i början av sina karriärer som designers. Just nu går dom på Textilakademin på folkhögskolan i Värnamo för att sen kunna nå högre utbildningar.

Men redan nu ståtar dom med färdiga kollektioner - som ska upp på scen ikväll och imorgon kväll. För då ordnar eleverna modevisning i Jönköping.

Och syftet - ja, det är bland annat att bredda kulturutbudet i stan, berättar Lina Fredrikson, en av 20 designelever.