Lasso torsdag 7/6

Häggspinnmalens larver skapar ett spöklikt träd

På Tokarp i Jönköping har en hägg förvandlats till ett spöklikt träd under våren. Tiotusentals larver har ätit upp allt grönt och spunnit ett vitt nät runt hela trädet

Gunnar Isaksson som jobbar på Skogsstyrelen i Kristianstad vet mycket om insekter, och berättar att det är häggspinnmalens larver som slagit till, och att det är ovanligt så här långt söderut i landet.

Hur gör direktörerna för att få högre lön?

Lasso säger grattis till alla vd:ar!  Landets verkställande direktörer höjde under förra året sina löner med 13 procent att jämföra med 3 procent för vanliga löntagare.

Gunnar Palme, vd för Munksjö Sweden AB, berättar hur man får en så bra löneutveckling.

Ladda ner Jesus i din mp3-spelare

Imorgon lanseras en ny hemsida på internet där man kan ladda ner Jesus! Jpod.se är adressen, och bakom hemsidan står bland andra ungdomspastorn Jakob Olofsgård, i Allianskyrkan i Jönköping.

Ett sätt att intressera ungdomar för Guds ord.

Mental träning för alla som har flera veckor kvar

Det är skolavslutningstider nu och det betyder att många börjar ta ut sin semster så fort de sista stroferna av Den blomstertid har sjungits klart.

Men för andra är semestern långt borta. Frågan är hur man ska orka jobba på topp ända till dess, när jobbarkompisarna troppar av en efter en?

Olof Röhlander, ordförande i förbundet för mentala tränare ger tips, hur man orkar ”ända in i kaklet”.

Nio år efter Ecce Homo är Elisabeth tillbaka i Jönköping

Elisabeth Ohlson-Wallins fotoutställning Ecce Homo, där Jesus sista dagar skildrades ur ett homosexuellt perspektiv, framkallade mycket upprörda känslor 1998. Det blev till och med ett direktsänt debattprogram med Siwert Öholm i Sveriges Television från Jönköping!

Idag, nio år senare, är Elisabeth Ohlson-Wallin tillbaka i Jönköping med en ny fotoutställning, där en del av Ecce Homo-bilderna finns med.

Själv tänker hon fortfarande på den uppståndelsen bilderna ställde till med då.

Få föräldrar vill vandra på stan

I morgon väntar en av de kvällar på året då ölen, vinet och spriten flödar som mest. På flera håll så förbereder sig ungdomar för att få tag i nåt att dricka för att kunna fira ordentligt.

På andra håll förbereder sig Röda Korset för att gå ut och vandra på stan i morgon - och för att finnas bland ungdomarna.

Och de vuxna är välkomna, säger Louisa, Julia och Felicia som går i nian i Jönköping. Fast helst inte de egna föräldrarna.