Lasso torsdag 28/6

Ingatorp drabbades hårt av regnet

Hällregnet har upphört och nu jobbas det för fullt runtom i länet för att reparera alla skador som vattenmassorna ställt till med. Vår reporter Marcus Carlehed satte sig i bilen för att åka till Ingatorp, öster om Eksjö, där äldreboendet Solgården drabbats av översvämning.

Men först stannade han till på 33:an mellan Eksjö och Ingatorp och pratade med Sören Clasén från NCC som jobbar med att laga vägen.

Vi är inte ensamma att drabbas av konstigt väder. Det snöar i Syd-Afrika, torka i Thailand, över 45 grader i Sydeuropa och hällregn i Storbritannien.

Erland Källén, professor i dynamisk metereologi vid Stockholms universitet, menar att de väderförhållanden som vi har nu i världen, kommer att öka i framtiden.

Rock’n’rollstämning på Rikstinget?

Rockälskarna har Hultsfred, kristdemokraterna har rikstinget.

Den jämförelsen gjorde vi i veckan med dig Irene Oskarsson, kristdemokrat från Aneby.

Hallå där är det något rock ’n roll?

Nu flyttar Djurskyddsmyndigheten tillbaks till Jönköping

Imorgon läggs Djurskyddsmyndigheten i Skara ner.

Djurskyddsfrågorna kommer istället att flyttas tillbaka till Jordbruksverket i Jönköping där de låg innan myndigheten bildades. Under de 3,5 år Djurskyddsmyndigheten har funnits har den väckt starka känslor.

Så här sa Åke Karlsson, som är ordförande för småbrukarnas riksorganisation, när han demonstrerade mot Djurskyddsmyndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".