1 av 5
Josefine Grimsbeck, från CK Vano i Varberg, nybliven svensk mästare. Foto: Helena Gustafsson
2 av 5
3 av 5
Kristoffer Thisell kom solbränd till radion efter turen runt Vättern. Foto: Helena Gustafsson
4 av 5
Att åka inlines runt Vättern sliter på fossingarna. Foto: Helena Gustafsson
5 av 5
Roger och Görel Wallis i Näsby kyrka utanför Vetlanda. Foto: Jenny Almlöf

Lasso fredag 20 juli

Äntligen SM i Huskvarna

Många är de mountainbike-entusiaster som väntat och längtat efter ett SM i Huskvarna hos Hakarpspojkarna. Och det heter ju att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge.

Idag sparkade så arrangemanget igång. Och Lassos producent Helena Gustafsson träffade Monica Landström med dottern Karin och barnbarnet Lukas vid målgången, precis när sonen Sune gått i mål.

Publiken är stor och entusiastisk. Det är första gången som Huskvarna har SM och alla åldrar finns representerade, i såväl publiken som hos de tävlande. Det finns tävlingsklasser för barn och ungdomar och för veteraner. Och banorna, dom varierar. Det finns de som är flacka och de som är riktigt branta. En del cyklister kommer att få tampas med höjdskillnader på 300 meter per varv som mäter 5800 meter.

Anette Rudenstam är pressansvarig och arrangör och hon tycker att SM i Huskvarna är toppen. Anette menar att naturen gör området väldigt speciellt och förutsättningarna för cykling är ideala med den vackra utsikten över Vättern.

Vättern runt på inlines

PÅA: Att åka Vättern runt på inlines, alltså rullskridskor, är ingen barnlek. Fyra dagar tog det för 24-årige huskvarnakillen Kristoffer Thisell, och när han gick i mål i går var både han och skridskorna ganska illa åtgångna.

Men trots blodblåsor på fötterna lyckades han ta sig till oss på Radio Jönköping för att intervjuas av programledare Odd Clausen. Och man undrar ju hur många mil man måste ha rullat innan man ger sig på något sånt här.

Musiklegend skriver igen

Musiklegenden, akademikern och kompositören Roger Wallis har hittat till de småländska skogarna. På söndag ger han och hans fru Görel en konsert i länet, nämligen i Näsby kyrka utanför Vetlanda.

Förutom att Roger Wallis har tonsatt sin fru Görels poesi så har han också gjort musik av Hjalmar Gullberg, lite oväntat kanske.

Lassos reporter Jenny Almlöf fick träffa paret hemma i deras hus mitt i grönskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".