1 av 4
Anton Joakimsson, Fredik Ludvigsson och Tobias Ludvigsson från IKHP på prispallen. (Foto: Odd Clausen / SR)
2 av 4
3 av 4
Isabel Scholultz och Erik kronberg från Amnesty, (Foto: Odd Clausen / SR)
4 av 4
Samling och instruktioner på HV71:s sommarhockeyskola. Foto: Jenny Almlöf

Lasso tisdag 24/7

IKHP bästa klubb i egna SM

Det är den långa backen från Huskvarna upp till IKHP-stugan som är förklaringen till klubbens framgångar i mountainbike. Det säger klubbledaren Per Åke Eld sedan man idag satt punkt för fem dagars tävlingar.

Hos IKHP är man nöjd med det mesta utom vädret - till exempel blev arrangörerna själva bästa klubb i SM.

På tisdagen blev det två stafettbrons för IKHP, bland annat för ungdomslaget med bröderna Tobias och Fredrik Ludvigsson samt Anton Joakimsson.

Tortyr på turné

Intresset bland svenskarna att diskutera tortyr på sim semester är överraskande stort. Det säger Isabel Schoultz, som just nu är ute på landsomfattande turné med Amnesty och som under måndagen och tisdagen pratat med jönköpingsborna i ett tält på Hoppets Torg i Jönköping.

- I går var det lite besvärligt på grund av det dåliga vädret, medger hon.

Sven Kronberg är ung Amnesty-medlem från Jönköping och berättar att det finns en hel del aktiviteter som pågår lokalt för att bekä,pa tortyr och andra övergrepp som pågår ute i världen.

Bra väder för ishockey

En idrott finns det i alla fall som inte sörjer över att det är kallt, regnigt och lerigt - och där en och annan redan drömmer om vinterns fröjder.

Vi har varit på HV hockeyskola som nu kör sin andra och sista vecka, med killar från olika håll i landet och faktiskt också från Norge och Danmark.

HVs f d landslagsman Stefan Örnskog är en av ledarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".