Lasso 3 augusti

Bankrånet mot Swedbank i Sävsjö

Ett dramatiskt bankrån inträffade klockan nio i morse i Sävsjö. Det Swedbank som rånades av fyra maskerade och beväpnade personer. Rånarna sköt flera skott i luften och flera vittnen hörde även explosioner innefrån banklokalerna. Rånarna tog god tid på sig. Efter 20 minuter gav de sig av i en silvergrån Volvo v40, som polisen letat efter hela dagen. Strax efter rånet koncetrerade polisen jakten till trakterna av Bodafors, Grimstorp och Malmbäck. Det är fortfarande oklart om rånarna kom över några pengar. Ulf Isaksson jobbar på biblioteket mitt emot, han blev vittne till rånet när han skulle gå och handla fikabröd.

Rånarna sköt flera skott med automatvapen i samband med rånet. Bland anant sköt de mot en person som försökte filma rånet. Kulan hamnade i Pressbyråns tidningshylla, berättar Ida Englund som jobbar där.

Är svenskarna för hygieniska?

Svenska folket har drabbats av en sjuklig do av överhygien. Det tycker i alla fall hudläkare, som så här mitt i sommaren slår larm om att vi borde nöja oss med att duscha högst 3-4 gånger i veckan. Allt för stor renlighet är ohälsosamt och kan leda till att vi blir sjuka. Bland annat hudsjukdomar. Att vi svenskar älskar att hålla oss ständigt rena bekräftas av en liten enkät vi gjort. Där vår reporter var ofin nog att fråga: hur ofta duschar du?

Jönköpings filmfestival påverkas av Bergmans död

I slutat av augusti är det dags för filmfestival i Jönköping igen. Festivalen pågår i fem dagar och det kommer att visas mycket film. Efter Ingmar Bergmans död har festivalledningen beslutat ändra programmet något, berättar festivalgeneralen Josefin Jansson.

Fullt ös på Sävsjöfestivalen

Idag och i morgon fylls Sävsjö av musik, musikälskare och festivalstämning - ikväll inleds nämligen Sävsjöfestivalen. Det kommer massor av kända och mindre kända artister till årets upplaga. Bland de mer namnkunniga artisterna kan nämnas The Ark, Sahara hotnights, Sebastian och Mikael Wiehe. Per-Anders ”Pelle” Nööjd, är festivalgeneral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista