1 av 3
2 av 3
Foto: PETR DAVID JOSEK /Scanpix
3 av 3
JIK-ordföranden Jan Fransson i Idrottshuset i Jönköping. Foto: Mikael Olofsson

Lasso tisdag 18/9

Mutmisstänka läkare friade

Tre läkare från Ryhov har stått i händelsernas centrum en lång tid nu. Det hela handlar om en påstådd muta som läkarna skulle ha tagit emot i samband med en resa i jobbet till Prag 2003.

Idag slogs domen fast och den friade läkarna från anklagelserna. Men vad innebär det här för oss patienter egentligen?

Landstinget ett år efter valet

Valet för ett år sedan medförde ett regimskifte i landstinget. Det är nu moderaterna, kristdemokraterna, centern och folkpartiet - alltså den s k alliansen - som har ansvaret för sjukvården i landstinget.

Vår politiske reporter Odd Clausen ställde frågan: vad det här har betytt för patienterna?

Rune Backlund är centerpartistiskt landstingsråd.

Nykomlingarna - ett år efter valet

I dag samlas riksdagen igen för det andra borgerliga regeringsåret i Sverige. I Lasso mötte vi fyra av de riksdagsledamöter från länet, som blev invalda i kammaren för ett år sedan. Först Irene Oskarsson, kristdemokrat från Aneby.

Slavkontrakt för innebandyn?

Förvirringen är stor över det avtal, som TV4 har slutit med innebandyförbundet och de tolv klubbarna i högsta serien - superligan.

Flera klubbar har reagerat starkt på det, som uppfattas som ett slavkontrakt från TV4, där hallar måste anpassas och byggas ut för att matcherna ska kunna sändas.

Men faktum är, att inga klubbar är tvungna att ha en sändningsbar hall, enligt avtalet, för än så länge finns inte särskilt många krav från TV4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista