Lasso tisdag 16/10

Voff! - en teaterföreställning för bäbisar

Det går att göra teater för bäbisar som bara är fem månader gamla! Lassos reporter Helena Gustafsson var något skeptisk när hon besökte Jönköpings stadsbibliotek för att titta på Ögonblicksteaterns föreställning ”Voff!” för de allra allra minsta.

Men hon lät sig övertygas av skådespelaren Karin Larsson.

 

Medborgargarde på gång i Rydaholm?

I dagens nummer av Värnamo Nyheter går Johan Carlsén, pastor i Missionkyrkan i Rydaholm, ut och varnar för att ett medborgargarde håller på att växa fram i det lilla samhället, för att kriminaliteten bara ökar på orten. Och han pekar också ut en grupp ”halvkriminella missbrukare” som de som ligger bakom kriminaliteten i Rydaholm.

Men vad har han för belägg för det? Den 8 november håller polisen ett möte i Rydaholm.

Hundar kan göra underverk inom vården

Hundar kan göra underverk inom vården. Om hundarna bara får chansen!

Det hävdar Svenska Kennelklubben som i dagarna skickar ut 800 exemplar av boken ”Hundens betydelse i vården” till olika beslutsfattare.

Hans Rosenberg, pressansvarig, Svenska Kennelklubben, menar att hundarna till exempel gör sig bra på de palliativa avdelningarna.

Årets bokbuss finns i Värnamo

För ett år sedan satsade biblioteket i Värnamo på att köpa in en ny fin bokbuss för 3,2 miljoner kronor - en modern buss som är den enda bokbussen i landet som har trådlöst bredband tex.

Idag utsågs Värnamos mobila bibliotek till årets bokbuss 2007 av Svensk Biblioteksförening som delat ut utmärkelsen. Och givetvis var glädjen stor!

Monika Lembke är kulturchef i Värnamo:

Har ekologi ersatt teologi i Svenska Kyrkan?

I den kristna tidningen Dagen så fick kyrkorna kritik av den framstående brittiske sociologen Frank Furedi, som tycker att kyrkan blivit för ivrig att rädda världen, istället för att vinna människor.

Ärkebiskopen i Svenska Kyrkan, Anders Wejryd, är en som verkligen gett sig ut i klimatdebatten. På DN:s debattsida igår skrev han ett klimatinlägg under rubriken ”Ansvarslös senfärdighet i klimatfrågan, Reinfeldt”.

Har ekologi ersatt teologi i kyrkan? 

Munksjöbron är en flaskhals i Jönköpingstrafiken

Att trafiken blir allt tätare i centrala Jönköping visar en mätning som Nyheterna kunder berätta om i morse. Över den nybyggda Munksjöbron, som inte byggdes för att öka trafikflödena, har trafiken ökat med 4 000 fordon det senaste året.

Peter Jernberg tog med sig ett av kommunalråden, Ann-Mari Nilsson, c, till stan för att prata bilköer, trafik och förändrade attityder.

Gislaved satsar en miljon till på feriepraktik

Det blev lyckad feriepraktik för 200 ungdomar i Gislaveds kommun i somras. Det blev till och med så lyckat att kommunstyrelsens arbetsutskott i Gislaved idag säger att det här ska vi fortsätta med! Och politikerna vill satsa lika mycket pengar - dvs en miljon kr - även nästa år.

Verksamhetsledare för feriepraktiken i Gislaved är Susanna Olsen:


Tänk om alla arenor hette Swedbank...

Ska allt heta Swedbank nuförtiden? Hallå där! Anna Sundblad, presschef på Swedbank, hur många arenor kan heta Swedbank?

Tänk om alla tunnelbanestationer hette samma sak, vad krångligt det skulle bli.