1 av 3
2 av 3
Einar von Bredow, 75, ger ut sin första diktsamling "Kalejdoskopiskt".
3 av 3
Sören Eriksson, flygplansexpert och docent i ekonomisk geografi på Handelshögskolan i Jönköping. (Foto: Karin Selldén)

Lasso onsdag 31/10

Föräldrar och alkohol

Redan på barnavårdscentralen måste man våga ta upp frågan om hur föräldrars alkoholvanor påverkar barnen. Det var budskapet på konferensen ”Föräldraskap och alkohol” , som idag hölls i Nässjö.

Lassos reporter Anna Eriksson var där:

Einar von Bredow om sina dikter och livets bokslut

Vid 75 års ålder kommer hans första diktsamling. Einar von Bredow, tidigare känd TV-profil och Asienexpert som sedan länge bor på Råslätt i Jönköping, har under åren skrivit flera böcker om Sydostasien.

Men först nu ger han ut sina dikter i boken ”Kalejdoskopiskt”.

Lassos kulturreporter Ulla Strängberg träffade honom och talade om dikterna och om att göra livets bokslut.

Halloween bortskrämt av Rosa lördagen?

För några år sedan var det fullt av pumpor, skelettdräkter, spindelnät, dödskallar och skräcksmink i butikshyllorna under den här veckan.

Halloween var grejen som gällde då. Men om du kollar i affärerna nu så är det lite mer avskalat när det kommer till halloweenprylar.

Meta Troell, som arbetar med handelsutveckling och högtider på Svensk Handel, tror att Rosa lördagen har tagit över Halloween.

Dash-krisen påverkar även Jönköpings flygplats

SAS beslut om att sluta flyga med de olycksdrabbade kanadensiska flygplanet Dash Q 400, efter att bland annat landningsställen inte fällt ut sig, har uppmärksammats över hela flygvärlden.

För SAS kostar den här krisen närmare en miljard kronor i år, och stoppet har även fått stora konsekvenser för Jönköping Flygplats.

Sören Eriksson, forskare och docent i ekonomisk geografi på Handelshögskolan i Jönköping och flygplansexpert, menar att tillverkaren Bombardier inte skulle släppt den här Dash-modellen så fort.

Jerker, 71, flyger trike trots förlamning

Jerker Berg är en 71 årig man från Skara som är förlamad från bröstet och neråt men som ändå flyger trike.

När folk hör att han sitter i rullstol men ändå kan flyga ett plan, då brukar folk bli nyfikna säger han.

Igår kväll var han inbjuden av Svenska Kyrkan i Trånghalla i Jönköping för att berätta om sitt liv och sina flygturer.

Tranås kommun skjuter av vildkatter

Ett tiotal förvildade katter har blivit ett så stort problem för ett par tranåsbor att de bett kommunen att skjuta av dem.

Idag är kommunens skyddsjägare där för att försöka fånga in dom, berättar Erik Wahlström som är djurskyddsinspektör i Tranås kommun,  för katterna har blivit för många.

Hur onykter är man när man är ”Glad i hatten”?

En statssekreterare som är ”glad i hatten”, när hon är på krogen tillsammans med en TV-reporter - det har varit veckans samtalsämne. Men hur glad dvs onykter är man, när man är i hatten? Lassos undersökande programledare söker sanningen:

Prekärt skadeläge i VBK

Det är just nu akut spelarbrist i Vetlandas elitserielag i bandy och VBK är just nu på jakt efter nya spelare.

Nu i helgen ställer laget in en planerad träningsmatch mot Gripen - och det bara en vecka före seriepremiären i elitserien!

Laget är ordentligt skadedrabbat med sex av fjorton utespelare skadade och klubben försöker nu låna spelare från andra håll för att rädda situationen fram till jul.

VBK:s tränare Patrik ”Putte” Johansson:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".