1 av 3
2 av 3
Ljusmanifestation i centrala Jönköping idag till minne av narkotikans offer. (Foto:Anna Eriksson)
3 av 3
Eva berättade om sitt barnbarn på ett sstormöte i Eksjö igårkväll (Foto:Kjell Ahlkvist)

Lasso torsdag 1/11

En dag att minnas drogernas offer

Idag, den 1 november, arrangerar olika föreningar runt om i landet mot narkotikan gemensamt en manifestation för att minnas och hedra de som dött p g a doger och missbruk. Narkotikan skörda omkring 400 offer varje år.

Ett av dem är Niclas som gick bort för 2,5 år sedan efter många års missbruk. Han syster Katarina Wetterlind minns och saknar sin bror idag.

Evas barnbarn drack sig medvetslös

Efter den senaste tidens bråk och fylla bland unga i Eksjö samlades igår närmare 200 föräldrar på ett öppet möte i Eksjö simhall för att bland annat lyssna på Eva - mormor till en 13-årig pojke som för två helger sedan drack sig så berusad på en föräldrafri fest att han blev medvetslös!

Det kunde gått riktigt illa den där lördagkvällen...

JIK:s två viktigaste spelare avstängda

Idag kom ett tungt besked för Jönköpings Innebandyklubb, JIK.

Två av klubbens viktigaste spelare kommer att stängas av under sex veckor, på grund av att förbundet anser att JIK inte följt övergångsreglerna, Zebban Momén och forwarden Alexander Bergström som nu stängs av.

JIK kommer dessutom att få böta över 20 000 kronor.

Ett hårt slag för klubben säger Christian Lindahl, sportchef i JIK.

Hur etiskt rätt är det att bjuda på vin för att få ut uppgifter?

Nu har Reinfelts statssekreterare Ulrika Schenström avgått. Kritiken kring hennes roll som ansvarig för krisberedskapen, under en glad kväll på krogen, blev för mycket.

Men Tv4:s politiske reporter sitter kvar, trots att det var han som bjöd henne på vinet.

Hur etiskt rätt är det att bjuda på vin för att få ut uppgifter egentligen?

Rino Rotevatn, ordförande i yrkesetiska nämnden på Journalistförbundet, tycker inte att journalister ska gulla alls med makten, då äventyras trovärdigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".