1 av 4
2 av 4
Får. (Foto. Hasse Holmberg / SCANPIX )
3 av 4
Susanne Backman, kyrkogårdsvaktmästare. (Foto: Helene Gustafsson / SR)
4 av 4
Stämningsfullt på kyrkogården (Foto: Helene Gustafsson / SR)

Lasso fredag 2/11

Från stress till stämning -dags för allhelgonahelg

Ljus, kransar, blommor, dikter - ja, inför allhelgonahelgen så blir länets kyrkogårdar vackarare än någonsin.

I Lasso idag besökte vi en av dem - den i Forserum. Besökare och vaktmästare fanns på plats för att prata traditioner. Traditioner, ja, är de bara fina och efterlängtade - eller kan de bli ett påhäng?

Det handlade det också om i Lasso idag.

Fåren som försvann

Vi anropade Åkers gård i Skillingaryd i Lasso idag. Vi ville höra hur det går med något som än så länge är ett mysterium. Nämligen med hur över 40 får har kunnat försvinna spårlöst från gården.

Trots polisanmälan, kontakt med grannar och medverkan i media har lantbrukaren och fårägaren Fredrik Berggren inte fått minsta ledtråd om vad som kan ha hänt hans djur, som försvann för några veckor sedan.

Skandal efter skandal - vad blir följderna?

Det är skandal på skandal på skandal i regeringsbygget.

Igår var det Schenström, idag hennes efterträdare och innan dess var det....ja, vem var det nu? Det är lite svårt att hålla reda på alla avhopp och all kritik, eller hur?

Därför gjorde Lasso en liten sammanställning av regeringens problem under de tretton månaderna vid makten.

Och man undrar ju hur de andra partierna i alliansen ser på att samarbeta med moderaterna nu. Är tålamodet slut? Är måttet rågat? Går det verkligen att gå vidare med väljarnas förtroende?

Vi har ringde runt till några av de icke-moderata riksdagsledamöterna idag för att få deras syn på saken.

Flera av topparna inom moderaterna har ju anlitat svartjobbare. Och det kommit fram parallellt med att Skatteverket satsat på att minska svartjobbandet. Förra året skedde en kartläggning. I år har verket presenterat en rapport med åtgärder som ska minska svartjobbet. Hur reagerar då Skatteverket på att höga moderater minst av allt föregår med gott exempel.

Alla nominerade sportjournalister är män

Män, män, män - på listan med nomineringarna över Sveriges bästa sportjournalister, så finns det bara män.

Bästa krönikör - där är fem män nominerade.

Bästa TV-kommentator - fem män.

Bästa radio-kommentator - fem män.

Och så där fortsätter det...

Det är på sportsajten Svenska fans som besökare och medlemmar har nominerat 30 sportjournalister till Sveriges bästa - och alla 30 är män. Och Jenny Rask, reporter på Radiosporten, är förvånad och vet inte om han ska skratta eller gråta över resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".