1 av 6
2 av 6
Charlie och Johan Asplund. Foto: Martin
3 av 6
Marlene Ockander, Siv Lindén och Angela Hafström. Foto: Jessica
4 av 6
Hasse Olsson och Ulla Jöråker Foto:Helena Gustafsson/SR
5 av 6
Jelena Bajovic. Foto: Helena Gustafsson
6 av 6
Linus Persson Foto: Jessica Sonelius/SR

Lasso fredag 7/12

Oklippt - med ”originalet” Linus Persson

Per Linus Persson är född i augusti 1963. 44 år alltså.Socialdemokrat som sitter i Vaggeryds kommunfullmäktige på sverigedemokraternas mandat. Före detta tidningsägare och journalist, men numera reseledare.

Något av ett original i Skillingaryd, där alla känner Linus. Idag medverkade ha i Lasso - oklippt.

 

Även barn vill inreda snyggt och personligt

Under förra året spenderade svenskarna hela 67 miljarder (!) kronor på sina hem och utbudet av inredning blir bara större. Och under de senaste åren har barnen blivit en av de starkaste målgrupperna för inredningsbutikerna.

Men frågan är om det ökade intresset för inredning till barnens rum beror på ett dåligt samvete som vi försöker shoppa bort, eller om det helt enkelt bara är kul att inreda.

I ett pojkrum i Huskvarna har skaparlusten visat sig tydligt. Där bor elvaåriga Charlie Asplund och han har många speciella saker i sitt rum.

Jämställdhetsprojektet över - men arbetet går vidare

Vägen mot jämställdhet mellan kvinnor och män i Jönköpings län är lång och snårig. Det konstaterar de ansvariga för länsstyrelsens fleråriga jämställdhetsprojekt nu när projektet avslutas.

Men skillnaden mot före projektet är att man har en grund att stå på nu.

- Och det är viktigt, säger projektledaren Angela Hafström.

Och trots att projektet Lika Möjligheter är över, så ska arbetet för jämställdhet fortsätta i länsstyrelsens regi med bland annat utbildningar för skolpersonal, debattartiklar, arbetsgivarträffar och belysning av goda exempel.

Röda korset kramar folket

Hjälporganisationen Röda Korset har så här i juletider kommit på en ny lönsam metod för att samla in pengar till sin verksamhet. De säljer kärlek på stan!

Jo det är faktiskt sant. Lyssna så får ni höra!

Många barn lägger ut bilder på nätet - men få vet om riskerna

Chatt, bilder och snuskiga förslag.Barn som surfar på Internet utsätts för många risker. Och en del råkar också ut för sexuell exploatering - eller blir sexuellt utnyttjade.

Och för att sätta stopp för det här fick ett 30-tal tjänstemän inom kommun och polismyndigheter i länet idag lära sig mer om hur farorna egentligen ser ut.

En av föreläsarna var Lars Lööf som är ansvarig för barnsamarbetet i Östersjöstaternas råd.

Länsborna är riktiga friskusar

Jönköpingsborna tillhör de i landet som är allra bäst på att motionera. Hela 52 procent tränar tre gånger i veckan eller mer. Det visar en undersökning som Riksidrottsförbundet har gjort. Och de populäraste träningsformerna är promenader, gympa, jogging och styrketräning. Tätt följt av dans, cykling och simning.

Och i snitt spenderar vi omkring 2000 kronor varje år på oss själva och vår träning.

Och på ett gym i Jönköping hittar vi Jelena Bajovic som berättar varför hon tränar varje vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".