Lasso torsdag 21/2

Allt vanligare att begrava hästen

När hovarna har klapprat klart mot lantliga vägar och när manen fladdrat i vinden för sista gången, vad gör man då med sin gamle trotjänare?

Att begrava sin häst, när den dör har blivit en allt vanligare företeelse.

De senaste åren har ansökningarna till Länsstyrelsen, om att gräva ner sin häst när den dör, fördubblats.

Sofia Andler Kvarnstrand rider fälttävlan i landslaget och bor utanför Björkeby, norr om Vetlanda, och när det var dags att avliva hennes häst förra veckan var begravning det enda alternativet:

Ett friskare HV på isen ikväll

HV-hockey och VBK-bandy - två samtalsämnen, när Radiosportens Björn Geijer kom in i Lassostudion:

Språken vimlade på internationella modersmålsdagen

Today, hoy, heute, idag så firas internationella modersmålsdagen över hela världen. Också på Kulturhuset Cupolen i Värnamo pratades det fler språk än vanligt idag på förmiddagen. Eller åtminstone så uppmärksammades hemspråken mer.

Jönköpingsuppfinning ska stoppa lastbilsstölder

Stölder från lastbilar är ett stort problem för många företag och åkerier. Varor värda miljontals kronor försvinner på våra vägar, genom så kallade kapellskärningar där tjuvarna skär sig in i lastutrymmen.

Men med sensorer som larmar om någon kommer för nära eller försöker göra inbrott ska nu stölderna från lastbilar stoppas.

Tekniken är framtagen av ett företag i Jönköping. Och initiativ för att stoppa stölderna välkomnas bland annat av lastbilschauffören Robin Eriksson från Jönköping.