Lasso fredag 29/2

 

 

Joy - teamet som vill hamna på prispallen i helgen

Just nu förbereder sig en mängd unga tjejer för de svenska mästerskap som avgörs på Smedjehov i Norrahammar i helgen. Svenska mästerskapen i teamåkning - en gren inom konståkning, där 16 personer i ett lag åker i samspel med musiken.

Lasso åkte för att kolla formen på Team Joy. Ungdomslaget från Jönköping. Och det rådde full verksamhet i omklädningsrummet. Halsskydden sattes på plats, gördlarna knäpptes på och skridskorna snörades och det kändes att det var något stort på gång. ften.

- Vi satsar på en tredjeplats, säger Rebecca Levinsson-Sjögren och Lisa Florin, två av tjejerna i den 16 personer starka truppen.

Vart tog alla smala filmer vägen?

På kort tid har biografmarknaden på många håll i landet gått från att vara konkurrensutsatt till att i det närmaste likna ett monopol. Efter nedläggningarna av stora kedjor som Astoria och Sandrews har makten över de filmer som visas till stor del hamnat hos giganten SF Bio.

Så är till exempel fallet i Jönköping nu, där Filmstaden öppnades förra våren. Då lovade SF att ta ansvaret för att visa andra filmer än de stora Hollywoodrullarna och de svenska kassasuccéerna. Men så har det inte blivit, det menar i alla fall filmälskaren Mons Annér i Jönköping.

Han tycker att han gått miste om flera intressanta filmer.

Så är det att bo i Mullsjö - egentligen

Mullsjö, Mullsjö, Mullsjö.
Mullsjö är kommunen som skapar rubriker och där det är turbulens i politiken. Men där det samtidigt pågår en rörelse bland både företagare, kyrkor och andra - för att få fler att älska Mullsjö.

Hur går det här ihop? Vad tycker folk egentligen? Hur är det att bo i denna kommun som har en av de sämsta ekonomierna i hela landet?Är Mullsjö kommunen som Gud glömde? Det hävdar i alla fall några ungdomar som gjorde en humorfilm som hette just Byn som Gud glömde och la ut den på nätet.

Lassos reporter Pernilla Arvidsson åkte runt i Mullsjö kommun och träffade allt från unga skolbarn till pensionärer på sopplunch.

Oklippt - med Mullsjöpolitikern som väcker känslor

Gäst i Oklippt idag var Stefan Lindkvist. Han är 53 år och nybliven bonde. Sedan tidigare affärsman som drivit såväl kiosker som videobutiker och restauranger. Är än idag restaurangägare, men också politiker.
Stefan Lindkvist startade partiet Mullsjö Framtid inför valet 2002 och i valet 2006 blev partiet kommunens största. Och Stefan Lindkvist blev kommunalråd. Han är sambo och har tre barn. Stefan Lindkvist lämnar ingen oberörd.

- Det är nog för att han är så ärlig, tror sonen Emil.

I Oklippt med Stefan Lindkvist handlade det om känsloutbrott, samarbetssvårigheter, vänskap med Bet Karlsson och mycket annat.

Han vill ha in synpunkter på framtidens vårdcentraler

De finns på alla länets vårdcentraler och de finns på webben. De där frågorna som våra styrande landstingspolitiker vill att vi vanliga länsbor ska svara på. Vårddialog 2008 kallas enkäten. De vill alltså ha en dialog med oss.

Men när köerna till undersökningar och operationer är längre än nånsin. Och när det talas om budgetunderskott och anställningsstopp och läkarbrist. Spelar det då någon roll vad jag kryssar i för svar i en enkät?

- Ja, det gäller framtidens primärvård, säger landstingsrådet Rune Backlund (c).

Men oppositionen är kritisk och tycker frågorna är för ytliga.