Lasso måndag 3/3

Nu behövs det större arena för innebandy i Mullsjö

Det är inte bara innebandyjubel i Mullsjö idag. Det är grubbel också. För steget upp i Superligan ställer krav!

Så här lät det igår - i sista minuten.

Har idrotten och näringslivet en kärleksaffär?

Runt om i länet flirtas det just nu intensivt mellan idrottsföreningar och företag.

Men finns det några risker med de här affärerna? Lasso ställer frågan till Joakim Olsson, ordförande i Lejonen Speedway i Gislaved och Inger Båvner, ledamot i Riksidrottsförbundets styrelse.

Film om Renatas USA-äventyr tog festivalpris

Det vimlar av diverse prisutdelningar just nu. Det är Oscarsgalan hit och Grammisgalan dit - men hur många har egentligen hört talas om Internationella Äventyrsfestivalen i Vancouver, Kanada?

Från den festivalen har just hemförts ett fint pris till länet.

Dokumentären ”By Own Strength”, om Renata Chlumskas äventyr att ta sig runt USA:s gränser för egen kraft, vann klassen Best Water Film - bästa vattenfilm. Den visades i TV4 förra vintern och våren.

Renata själv sitter på tåget till Jönköping just nu och hann bara säga att hon var väldigt glad innan samtalet bröts. Med på telefon finns istället Fredrik Blomqvist, som tillsammans med sin bror Anders, producerat filmen om Renatas äventyr.

Och visst är det på plats med ett stort GRATTIS!

Buss på gammalt matavfall i Jönköping

Jönköpings kommun är i full gång med att förändra hanteringen av hushållssopor till ett system där varje soptunna ska ha TVÅ fack; ett för brännbart och ett för rötbart avfall.

Soptunnan hämtas sedan av en sopbil med TVÅ olika delar.

Erik Gaude, projektledare för insamling av matafall, förklarar hur den nya, tvådelade sopbilen fungerar.

Landsbrobröder har åkt 100 Vasalopp

Bröderna Karlsson, Börje, 74 och Bo 76, har festat idag. Och det är de värda - igår åkte de nämligen Vasaloppet som vanligt. Och klarade det galant. Trots att snöläget hemma i Landsbro inte varit speciellt skidvänligt i vinter!

Löftena skola visst svika...

Att löften inte alltid hålls - det har väl alla dessvärre insett! Politiska löften om förkortade vårdköer är ett sådant exempel. Och det var ett ämne för Lassos politiske kommentator Odd Clausen, som också pratade om en åsiktsmaskin och en färsk generaldirektör.

Var bor den verkliga kulturen?

Rikard Flyckt, journalist i Jönköping och kulturkorre i Lasso, har denna gång funderat kring kulturens bostad: