1 av 6
2 av 6
Lassos politiske kommentator, Odd Clausen, reder ut begreppen kring centerns bostadspolitik.Foto/SR arkiv
3 av 6
Lisa Ekström kunde hålla sig för skratt, när hon skulle åka till jobbet i morse. Foto:Jimmy Karlsson/SR
4 av 6
Andreas Söderlund sitter i juryn för SR:s Romanpris. Foto: Ulla Strängberg/SR
5 av 6
Kent Lundgren på Fritid Jönköping Foto:Kjell Ahlkvist/SR
6 av 6
Det finns de som väljer brudklänning för studentbalen. Foto: Jonna Lahdensuo/SR

Lasso onsdag 5/3

Skjuter Asfaltsindianerna sig själva i foten?

Det är rena vilda västern i Jönköping just nu. Åtminstone för många av dem som äger en stadsjeep. I natt slog nämligen miljöaktivister, med det något udda namnet Asfaltsindianerna, till. Stadsjeepars däck tömdes på luft och meddelanden sattes upp på vindrutor.

Lisa Ekström är en av de bilägare som fick sig en otrevlig överraskning, när hon skulle köra till jobbet i morse:

 

Andreas sitter i SR:s romanprisjury

Andreas Söderlund, 23-årig journaliststuderande i Jönköping, är en av sju utvalda radiolyssnare som avgör vem som ska få ”Romanpriset 2008” - det pris som Sveriges Radio årligen delar ut till en ”framstående svensk roman ur det gångna årets produktion”.

Ulla Strängberg träffade Andreas på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping och bad honom beskriva sig själv:

Gott om ostar och borgmästare i Frankrike

Hur kan man förväntas styra ett land med 246 sorters ostar? Undrade en gång Frankrikes president Charles de Gaulle. Men det vimlar inte bara av ostar i landet - det är ett vimmel av borgmästare också! Något som Lassos korre Susanne Gäre påminns om just nu.

Var står centern i bostadsfrågan?

Ibland kan man ju bli lite förvirrad när man lysssnar på radio, trots att vi gör allt vi kan för att göra världen så begriplig som möjligt.

Som igår till exempel...

Då kom centerpartistiske riksdagsledamoten Fredrick Federlay till Lasso för att diskutera den nya statliga utredning, som vill slopa de kommunala bostadsbolagens - allmännyttans - makt, när det gäller att bestämma hyrorna i Sverige. Han ville till och med gå längre än utredningen och införa ren marknadshyra, sa han:

Vill vi ha vinter - till varje pris?

I Frankrike snöar det idag, berättade korren Susanne Gäre tidigare i Lasso. Men här i södra Sverige har det inte varit någon vinter alls den här säsongen.

Det här är något vi får vänja oss vid kanske?

Ändå VILL vi ju så gärna att det ska vara riktig vinter - vi vill kunna åka skidor och skridskor och pulka och vi vill att barnen ska få uppleva samma vinter som vi gjorde, när vi var barn.

Så snökanonerna får jobba i skidbackarna och kommunala kylaggregat ser till att det finns isar till barnen - även när plusgraderna gör det nästan omöjligt. Och det kostar..!

Ett exempel på alla kommunal isbanor, som hållts öppen hela denna milda vinter, finns på Råslätt i Jönköping. Och den används flitigt - också när det är vårväder, säger Kent Lundgren på anläggningsavdelningen på Fritid Jönköping:

Det våras för balklänningarna - i augusti

Redan i januari började tidningar i länet skriva om balfebern, som drabbat gymnasieeleverna som tar studenten i vår. Men i verkligheten har jakten efter den perfekta balklänningen pågått längre än så..!

Lassos reporter Jonna Lahdensuo har träffat en balklänningsexpert i Värnamo - Ann-Britt Rydqvist:

Ikväll gäller det för Brahe Basket...

Man kan väl misstänka att det råder vissa kval hos Brahe Basket inför kvällens match:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".