1 av 4
2 av 4
Tim Erikssons Linköping och Lance Wards HV71 möts i SM-finalen. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix.
3 av 4
Dansföreställningen "very very" i koreografi av Christina Capriol Foto:Kristine Slettevold
4 av 4
Leif Honken Holmqvist och Bosse Ahl vet hur det är att stå i hetluften - i kassen! Foto:Jessica Sonelius/SR

Lasso onsdag 9/4

Lasso tar med er till finalstämningen i Kinnarps Arena

Popcorn, korv, hejaramsor, trängsel, musik, nervositet, förväntan. Inför HV:s första finalmatch på hemmaplan så sände Lasso ett extra hockeyspecial med mängder av ögonblicksbilder från Kinnarps Arena. Vi ville nämligen ta med alla lyssnare till stämningen när hockeyn är som mest spännande.

Lyssna och njut av sportreportern Niclas Holmgrens grymma matchsekvensreferat, Lassos Martin Eriksson när han testar om bortaklackens plats i Kinnarp verkligen är så kass som Linköpingsfansen säger, av Kjell Ahlkvists vandring från hockeykorv till gourmétfisk och mycket annat!

Snart dags för SM-final nummer två...

Ikväll fortsätter dramatiken 19.30 är det nedsläpp i Kinnarps Arena och Lasso laddar:

Förra gången de möttes var det med de hårda orden som vapen - och så blir det idag igen. Det handlar alltså inte om fajten mellan hockeylagen HV71 och Linköping, utan om Sveriges radio Jönköpings Martin Eriksson och Sveriges Radio Östergötlands Titti Andersson.
För vi har ju startat ett litet ordkrig här med våra östgötska kolleger - och idag fortsätter vi fajten, med den senaste matchen i färskt minne:

Men vad vore HV71 utan sin målvakt? Hos Lasso fanns det
 t o m två...

Den kallas för E4-derbyt - SM-finalen mellan HV71 och Linköping HC! Och ordkriget pågår för fullt. Men så finns ju de där orterna, som ligger liksom lite mitt emellan. Ödeshög till exempel...

Litet mer än 90 minuter före nedsläpp i Kinnarps arena frågar man sig förstås - vad händer?

Kjell Ahlkvist och Martin Eriksson vet:

Det spelas dramatisk handboll också...

Allt är inte hockey i Jönköping just nu! För handbollslaget Hallby är en match från elitserien och ikväll spelas den tredje och avgörande kvalmatchen mot Lugi. Janne Sandström är kanslist i Hallby:

Martina minns Sanminas storhetstid

Igår kom beskedet. Elektronikföretaget Sanmina - en av Forserums största arbetsgivare- läggs ned och drygt 90 personer varslas. Beskedet kom efter turbulenta år med ständiga varsel och idag är många besvikna.

Martina Thorselius arbetar som teamledare på en avdelning på Sanmina. Hon har arbetat på företaget i 20 år och minns idag tillbaka till när det lovande företaget en gång startade:

I Wien är körsbärsträden överblommade...

Idag är det mest mulet och ganska kallt väder i Jönköpings län, men man kan ju alltid chansa på att våren kommit längre i Österrikes huvudstad Wien. Där bor numera Lassos korre Ann-Chatrine Leicht från Huskvarna -är rektor på en svensk skola - och jorå, våren är på gång i Wien!

”very very” mycket dansföreställning

Två kvinnor i svarta trikåer som flyger fram över scenen. Det är Cristina Capriolis dansföreställning ”very very”som landar på Jönköpings gamla teater. Och det är första gången man kan se ett verk av Cristina Caprioli, som räknas som en av Sveriges främsta koreografer.

Ulla Strängberg fick en pratstund med de två dansarna, Annika Hyvärinen och Kristine Slettevold:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".