1 av 4
2 av 4
Thomas Karlsson, vårdenhetschef på ambulansenheten på länssjukhuset Ryhov. Foto:Jimmy Karlsson/SR
3 av 4
Gammal karta - ute? Foto: Malin Hoelstad/Scanpix
4 av 4
Owe Thörnberg och Peter Ekelund Foto:Karin Selldén/SR

Lasso onsdag 16/4

Hockeyspecial inför 5:e finalen

Att det är dags för final i Jönköping ikväll igen - det är det väl ingen som missat? Men OM, ja då hjälper Lasso dig på traven...du får försnacket från arenan, expertkommentarerna och mycket mer!

Men det är inte bara på isen det krigas - naturligtvis fortsätter ordkriget mellan SR Östergötlands Titti Andersson och Lassos Martin Eriksson:

Det var understundom fullt hus i studion i samband med Lassos hockeyspecial:

Och vad vore en hockeyspecial utan litet Crut?

Lassos Jimmy Karlsson träffade en annan Karlsson i arenan, nämligen Janne, som är LHC:s tränare:

Och hur är stämningen på gränsen? Att frisören i Ödeshög är HV-fan, det fick vi veta förra veckan. Men det bor ju fler i samhället:


Övervikten ställer nya krav i vården

Sedan tre år tillbaka har man försökt möta de kraftigt överviktiga patienterna med att anpassa olika redskap till deras vikt och kroppsstorlek. Så finns det t ex sedan ett halvår en bår som ambulansvårdarna i Jönköping kan använda när de ska hämta tunga patienter och en ny, större ambulans är på gång.

Thomas Karlsson är enhetschef för ambulansen i Jönköping och Habo:

Kraftigt överviktiga har problem i vården. Men nu börjar det alltså hända saker - som större ambulanser och bredare bårar. Stefan Wallerek är press- och mediaansvaig på Överviktigas riksförbund och säger så här om hur överviktiga bemöts i vården:

Anders bytte Anneberg mot Cypern

London. Spanska solkusten. Mallorca, Kanarieöarna, Thailand... det finns en del moderna svenskkolonier, om man får uttrycka det så. Men nu har Cypern gett sig in i kampen om de svenskar som flyttar utomlands.

Har du energideklarerat din fastighet?

För att komma till rätta med onödigt energispill ska fastigheter energideklareras. Men det finns frågetecken kring det här - frågetecken som Lasso rätar ut:

Nu är din världsatlas förlegad...

Har du en gammal kartbok från skoltiden hemma och tycker att du är nöjd med den beskrivningen av världen? Då ska du veta att utvecklingen gått rejält framåt sen den trycktes.

Idag startade GIT-mässan - alltså geografisk informationsteknik - på Elmia, där det allra senaste inom kartor och geografi på olika sätt visas upp. Lennart Krantz, från företaget Leica Geo systems står vid en datorskärm som visar innamätet på byggnader:


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".