1 av 8
2 av 8
En ros för Engla Foto:Jessica Sonelius/SR
3 av 8
Josefine och Johan Sundqvist- hemma i Jönköping på semester! Foto:Bo Dahlén/SR
4 av 8
Sofie Gustavsson höjde stämningen med sin pom-pon. Foto: Karin Malmsten/SR
5 av 8
Lars-Gunnar Johansson hejade förstås på Vaggeryd som han själv spelar i och Britt Bergström njöt av stämningen i sporthallen. Foto: Karin Malmsten/SR
6 av 8
GGVV fotbollscup för funktionshindrade består av mixade lag. Män, kvinnor, tjejer och killar ger varandra en hård match.
7 av 8
Inger Höjer, forskare vid Göteborgs universitet. Foto:Jessica Sonelius/SR
8 av 8
Naim Naiman, en av besökarna från Södertälje. Foto:Marcus Carlehed/SR

Lasso torsdag 17/4

En ros på nätet = en tanke på Engla

-Det är ju på internet man håller till mest, så det blir naturligt att uttrycka sin sorg där. Det säger 14-åringarna Isabelle Bäckstrand och Anna Wibring angående trenden bland barn och ungdomar att visa känslor på nätet. Och efter den tragiska händelsen med 10-åriga Engla från Dalarna så blir trenden extra tydlig.

En ros framför sitt namn på chatsajten msn där många ungdomar håller till, betyder att man hedrar 10-åriga Engla.

Och just nu blir rosorna allt fler....

Lotta Polfeldt är kurator på Rädda Barnen och arbetar mycket med barns sorgearbete. Och så här ser hon på att barn visar sin sorg på det här sättet?

Inomhushall för bandy - på is eller fortfarande hett?

Planerna på en bandyhall i Vetlanda har lagts på is(!) - det blev åtminstone ett nej till en inomhushall vid kommunfullmäktiges sammanträde igår kväll. Frågan har varit mycket omdiskuterad och redan nu har många protesterat mot politikernas beslut.

Kristdemokraten Marie Johansson var en av dem som röstade ner förslaget:

Josefine och Johan gjorde slag i saken

Ibland känns vardagen litet smågrå och trist - och man känner att man skulle vilja bryta upp och göra nåt helt annorlunda - kanske dra utomlands, bara lämna vardagslunken och göra något helt annorlunda.

Två som gjort slag i saken är Josefine och Johan Sundqvist från Jönköping:

Fosterbarn på väg in i vuxenlivet ofta ensamt

När ett fosterbarn blir äldre och ska försöka få till ett eget vuxenliv så står det ofta ensamt. Det är inte säkert att fosterfamiljen ställer upp - för den får ju inte längre betalt. Kontakten med de biologiska föräldrarna är ofta bara sporadisk. Och syskonen kan ha spridits för vinden.

Just här - i den här situationen - så borde socialen finnas till hands och ge stöd. Det säger forskaren Ingrid Höjer från Göteborgs universitet. Men just här brister det. Och när hon träffade en rad socialsekreterare från Jönköpings län idag, så efterlyste Ingrid Höjer en insats från socialförvaltningarna för fosterbarn på väg in i vuxenlivet.

Fältsekreteraren:”Jag är inte extremist”

Ikväll tar TV3:s program Insider upp fallet med en fältsekreterare från Jönköping, som ska ha spridit högerextrem propaganda på sin fritid. Insiders reporter gick in på en högerextrem sida på internet där fältsekreteraren under signaturen Gandalf sökte medhjälpare till en tidskrift som han skulle starta.

Reportern skickade ett mejl under pseudonym och anmälde sitt intresse och fick det här svaret:

Toppstämning vid fotbollscup för funktionshindrade

Tuffa tacklingar, vågen böljar på läktaren och pompon-tjejerna höjer stämningen. Hejaropen skallar och på plan finns tjejer, killar, män och kvinnor i alla åldrar i blandade lag.

Det pågår GGVV-fotbollscup för funktionshindrade i Värnamo sporthall...

På HÅ-VE-åkeri håller man på LHC

HV-febern sprider sig - faktiskt också till Östergötland. Eller hur ska man annars tolka namnet på Håkan Axelssons företag utanför Linköping?

Idag kom de första irakierna till Gnosjö

Ett tiotal yrkesutbildade irakiska flyktingar från Södertälje besökte idag Gnosjö för att se vad bygden har att erbjuda i form av jobb och fritid. Att arbetslösa flyktingar väljs ut och åker till en annan plats i Sverige är unikt.

Vid den inledande lunchen på en central restaurang i Gnosjö satt Saloan Haddad, en av de irakiska flyktingarna som nu hoppas på en framtid i Gnosjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".