1 av 5
2 av 5
Lyndon Starblazer med estetelever på Per Brahegymnasiet. Foto: Jimmy Karlsson
3 av 5
Inga Ericsson (till vänster) och Astrid Nöklebye Heiberg var lekkamrater när Astrids familj flytt från tyskarna under andra världskriget. Foto: Karin Malmsten/SR
4 av 5
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
5 av 5
Tagrid Mansour Foto:SR Jönköping

Lasso fredag 18/4

Försiktig förväntan inför HV:s guldchans ikväll

Halv åtta ikväll börjar matchen mellan HV och Linköping, den sjätte finalmatchen. Och HV har matchboll. Men hur är det egentligen med guldstämningen på stan? Var är alla flaggor, vimplar, halsdukar och hejaramsor? Vågar länsborna inte hoppas på vinst?

Så blir (den eventuella) segerbanketten en guldfest värd namnet

Eftersom det inte är helt otroligt att det blir guld ikväll så har HV71 bokat lokal för en eventuell bankett inatt.

Vid en finalseger mot Linköping kommer laget duscha, byta om till festkläder och åka spelarbuss hem till Jönköping för ett segerparty på Karlssons Bar & Matsal i centrala delarna av Jönköping.

Liza Kermanan är vd och delägare på Karlssons och redo att korka upp skumpan.

- Vi tror att de tar hem det här och vi hoppas de kan ta sig hit så snabbt som möjligt.

Och för att få till den där riktiga feststämningen ringde Lasso upp Tina Björknert, festfixare i Jönköping, för att fråga vad en guldfest egentligen ska bestå av.

Lekkamraterna som blivit teater möttes igen

”Ja vi elsker” är det stora teaterprojektet som pågår i Öreryd i Gislaveds kommun, med premiär i augusti.

Idag är där storfrämmande - för en av dem som teatern handlar om är på besök.

Dåvarande lägerchefens dotter Astrid Nöklebye Heiberg ska tala i Öreryds kyrka ikväll, men redan idag på förmiddagen träffade hon sin lekkamrat Inga för andra gången på över 60 år.

Vi var med när forna lekkamraterna, numera grånade damerna möttes.

Musikal skildrar jakten på kändisskap

Är jakten på kändisskap, pengar och bekräftelse värd att offra både själ och hjärta för?

Ja, det är väl en fråga som kanske ligger i tiden med tanke på alla dokusåpor och liknande.

Och svaret det kanske man kan få om man går på den musikal som har premiär i helgen. Den heter Lyndon Starblazer och det är Per Brahegymnasiet i Jönköpings estetelever som tar Huskvarna Teater i besittning tillsammans med dramatiska kostymer, spektakulär scenografi och het koreografi.

Hon exporterar handikapphjälpmedel till Mellanöstern

Tagrid Mansour är 33 år. Hon bor med sin man och sina tre barn på Öxnehaga i Huskvarna. Tagrid är född i Libanon och bodde där tills hon var 14 år gammal. Sedan dess har hon bott i Jönköpingstrakten.

Tagrid driver ett eget företag där hon jobbar för att förbättra vardagen för handikappade - i Mellanöstern. För där saknas ofta hjälpmedel för den som är funktionshindrad.

Tagrids dotter Nour är tolv år och beskriver sin mamma så här: ”Hon är en väldigt glad person som jobbar mycket” Idag var Tagrid Mansour med i Lasso - oklippt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".