1 av 4
2 av 4
Christina kan allt om erektionsproblem och hur man löser dem. Foto: Jessica Sonelius
3 av 4
Anna Löfgren, knivmakare. Foto: Jimmy Karlsson
4 av 4
CUF använde första maj till en egen demonstration. Något som kritiserades av socialdemokrater. På bilden syns Leo Pierini, sekreterare i CUF i Jönköpings län, och Annie Johansson (c), riksdagsledamot.

Lasso fredag 2/5

Christina kan allt om erektionsproblem och hur man löser dem

Dagens Oklippt gästades av Christina Ljunggren. Hon är 50 år, har två utflugna döttrar och bor med sin make Peter i Huskvarna.

Christina är barnsjuksköterska i botten, men jobbar idag som klinisk sexolog (klinisk betyder att hon möter verkliga patienter) - där hon bland annat hjälper män med sviktande erektion att få ett fungerande sexliv igen.

Hon har även forskat kring vad erektionen betyder för mannens självkänsla.

S och C - vänner som glider ifrån varandra?

Efter att tidigare ha haft en ömsint kärleksrelation, byggd på respekt och tillit, så verkar nu förhållandet mellan vänsterrörelsen och centern vara ganska så frostigt.

Centern och vänstern har samarbetat genom åren, men på sistone tycks det som om någonting har satt käppar i hjulet. Frågan är bara vad.

Som du kunnat höra i Nyheterna de senaste dagarna så har vänsterextrema ungdomar hotat och trakasserat centerpartiets ungdomsförbund, CUF, på olika sätt. Några av centerungdomarnas bilar har sprayats ner med antifascistiska märken, rutor på lokalen där de håller sitt årsmöte i Jönköping har krossats, och affischer med hotfulla budskap riktade mot centerungdomar har satts upp i stan.

Igår hårdbevakade polisen också CUF:s omdiskuterade första majtåg på grund av hotbilden.

Men att vänsterextrema ungdomar hotar människor med andra åsikter är tyvärr inget nytt. Och eftersom Lasso har ambitionen att vara ett fördjupande program tänkte vi gräva djupare. Och de senaste åren har en tydligare spricka mellan vänster och centern börjat synas även bland de vanliga politikerna.

I P1 morgon häromdagen uttryckte Jönköpings ledande socialdemokrat Peter Persson en besvikelse över vart centern, och framförallt ungdomsförbundet, är på väg.

I Jönköping styrde ju centern och socialdemokraterna ihop fram till förra valet, då centern övergav socialdemokraterna för att styra tillsammans med de andra allianspartierna. Centern och socialdemokratin har med andra ord glidit isär på sina håll.

78 besöksmål från det medeltida Småland - i en och samma bok

Det är maj och om du inte gjort det redan så är det väl hög tid nu - att planera sommarsemestern för 2008.

Vad hade du tänkt dig? Stockholm, Turkiet, Legoland, Västkusten, Santorini, Österlen, Liseberg eller någon annan somrig plats?

Eller är det så att du inte vet riktigt? Då kanske det låter lockande med Småland à la medeltiden. Det tycker i alla fall Martin Hansson som är medeltidsarkeolog och jobbar på Smålands Museum i Växjö. Så lockande att han har skrivit en arkeologisk guidebok - Det medeltida Småland - för att folk ska hitta de gamla turistmålen.

Kniven - ett verktyg, vapen eller konstverk? 

I helgen samlas det knivintresserade från hela Europa i Sävsjö för att diskutera knivblad, slipningar och skaft på mässan Knivexpo 2008 där också SM i knivmakeri avgörs.

Och den som går runt i lokalerna på Sävsjö skyttecenter hittar knivblad i specialtillverkat stål, med ingraverade björnar, vargar eller skorpioner. Skaft av mammutbetar, tänder eller elfenben.

Det handlar om hantarbete i högsta världsklass när ungefär 100 stycken utställare demonstrerar sin skärpa i Sävsjö i helgen.

Anna Löfgren från Ekenässjön utanför Vetlanda är en av få kvinnor som har knivmakeri som intresse.

Tranåsband representerar länet i musiktävling

Tranåsbandet Sam Elliot vann uttagningen i Jönköpings län och deltar just nu i riksfinalen i Kalmar.

Tävlingen heter Musik Direkt och är årlig och jurybedömd och syftar till att ge alla musicerande ungdomar mellan 13 och 19 år inom alla genrer möjlighet att framträda på scen.

Sam Elliot hade tio minuter igår kväll på sig att spela inför juryn och imorgon får de reda på om de är ett av de band som gått vidare till slutstriden.

Bandmedlemmar på plats i Kalmar är: Axel Algmark, Martin Thunell, Johannes Ådén, Ludwig Gustavsson, Benjamin Karlsson och Simon Larsson.

Hockey-VM startar - men vem är hungrig på hockey nu?

Ikväll börjar VM i ishockey i Quebec och Halifax i Kanada. Första matchen ut blir Danmark mot Tjeckien klockan 19 ikväll. Och imorgon samma tid går Tre kronor in i turneringen, med Vitryssland som första motståndare.

Men - med tanke på HV 71:s långa säsong - hur hungriga på hockey är vi egentligen? 

Nässjöbon Kalle Nordlander: ”För mig är inte säsongen över - så länge hockeyn håller på är det bra”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".