Lasso torsdag 8/5

Lassos Karin får fint producentpris

Karin Selldén, Lassos producent, utsattes för en överraskande kupp i direktsändning. Programledare Martin Eriksson kallade in henne i studion - började med att skryta över Lasso, men kom snabbt in på väsentligheter!

Lasso håller koll på magen

Varför har vi svenskar så ont i magen? Och vad kan man göra åt det? Svaren finns bland 500 läkare på en just pågående gastrokongress i Jönköping. Och med anledning av den bjuder Lasso på en magstark specialutgåva!

Det är många företag som är med och ställer ut på Gastrodagarna, som det heter, uppe på Elmia i Jönköping just nu. Yvonne Flack står i en monter som visar och demonstrerar pill cam - eller på svenska kamerakapseln. En liten kapsel, som ett piller som innehåller en kamera som alltså fotograferar tarmen.

Exakt hur många svenskar som lider av magproblem är svårt att få fram siffror på. Men några av forskningens siffror visar ändå vilket stort problem dåliga magar är:

På Gastrodagarna på Elmia i Jönköping, är det inte bara 500 mag- och tarmspecialister - utan också en kock!

Tv-kocken Fredrik Eriksson har engagerats för att göra en meny som är bra för magen. Han har nämligen varit med och skrivit en bok som heter Mat- och magkänsla:

 

Frejas Måsen premiärflyger

Freja musikteater i Jönköping avslutar nu sitt treåriga kulturprojekt för och med ungdomar med olika grader av autism. Och man slutar med ett musikaliskt flygdrama, Måsen Johanna, som har premiär ikväll på Jönköpings teater. En pjäs om att våga vara sig själv.

Ulla Strängberg besökte repetitionerna.

Vart tog bensinskatteupproret vägen?

Bensinpriset chockhöjs igen, 30 öres höjning bara de senaste två dagarna:

Så undviker man fotbollsskador

Vi är många som har dem. Men det är oftast fotbollsspelare som har ont i dem: