Lasso torsdag 15/5

Beskedet om Ing2:s framtid dröjer

Idag trodde vi och många andra att beskedet om Eksjö garnisons framtid skulle komma. Men det blev väl mer ett jasså, jaha? för just Eksjös del.

För inte förrän den 13 juni tänker ÖB tala om vilka regementen han vill stryka från svenska försvarskartan. Och sedan får vi vänta till september innan Försvarsdepartementet ska lägga fram sitt förslag till förändrad grundorganisation.

Så här lät det när Bo-Anders Jansson, regementschef på Ing2, informerade pressen om vad ÖB sagt om Eksjö:

Är verkligen svenska skolan så usel?

- Att många föräldrar väljer friskolor är ett totalt underkännande av den tidigare skolpolitiken som förts i Sverige. Det de väljer bort är den kommunala skolan som nu måste bli bättre.

Det säger utbildningsminister Jan Björklund i en skoldebatt mot pedagogikprofessor Tomas Kroksmark om dagens och framtidens skola.

Ljus framtid inom möbelbranschen

En bransch, där det kommer att finnas massor av jobb i framtiden är trä- och möbelindustrin.

5 400 personer kommer att behöva rekryteras under de närmaste åren och 660 av dem i Jönköpings län. Det visar en undersökning som gjorts av Trä- och möbelindustriförbundet, TMF.

Carin Andén, som går på Kinnarps trätekniska linje, välkomnar beskedet:

Sofia - ett steg närmare OS

Idag börjar Kanot-EM i Milano och för Jönköpings-kanotisterna Sofia Paldanius och Anders Gustafsson är det ytterst viktiga tävlingar. För går det bra i EM - då är OS-biljetterna säkrade!

Lasso fick tag i Sofia precis efter målgång i första heater i damernas K1 500 - och hur gick det då?