Lasso fredag 30/5

Funktionshindret stoppar inte Annika

Annika Hultkvist är 39 år och bor i Eksjö med sin man och sin dotter.

Annika föddes med bakåtvända fötter och tvingades tillbringa en hel del tid på sjukhus när hon var liten. Trots det här så lärde hon sig tidigt att simma och fick en mycket framgångsrik karriär som simmare - med flera OS- och VM-titlar som facit.

Nu jobbar Annika Hultkvist som socialsekreterare vid Nässjö kommun och på ett behandlingshem. Och som person är hon glad, varm och omöjlig att inte tycka om. Det förklarar hennes kompis Helen Thorberg.

Rasmus, 9, mötte idolen i J-Södra

Imorgon tar J-Södra emot Göteborgslaget Qviding på Stadsparksvallen i Jönköping. J-Södra har fyra raka matcher utan förlust bakom sig, men skulle behöva en seger och tre poäng för att klättra i tabellen. Men hur ska det gå till med tanke på lagets svårigheter att göra mål?

Lasso bjöd in en riktig målgörare för att han skulle kunna ge bra tips - nioårige Rasmus Gustavsson som nätat nio gånger i sitt lag P10 på de senaste fem matcherna. Och han förklarade för sin idol i J-Södra, anfallaren Johan Fäger, hur man lyckas göra mål:

- Det gäller att inte tänka.

Börje vill varna: ”Allt är inte guld som glimmar”

Polisen går nu ut och varnar för dom falska guldförsäljare som härjar i länet. Bara idag har en handfull anmälningar om oseriösa guldförsäjlare kommit in till polisen. Och en av de som blivit utsatta är Börje Ekroth. 

Det var vid lunchtid idag, närmare bestämt, som han blev stoppad av två personer i en silverfärgad Mercedes.

Fler möten än goda affärer på dagens marknader 

Lasso gjorde idag ett nedslag bland knallar, prylar och ett myller av människor. För på den senaste tiden har rapporterna i media, om ekonomin för den som sysslar med försäljning på torg och vid marknader, varit negativa. 

Det går dåligt för marknadsfolket - och den här långa traditionen att handla på marknad kan faktiskt, enligt vissa av de här rapporterna, vara på väg att dö ut på grund av att köpcentrum och lågprisbutiker blivit ett vanligare inslag i Sverige.

Viredaelever i Indiana Jones fotspår

I fem dagar har sjätteklassarna i Vireda skola i Aneby kommun bytt ut penna och papper mot spade och borste när de arbetat som arkeologer tillsammans med utbildade arkeologer från länsmuseet för att i praktiken lära känna sin egen historia.

Mitt ute i skogen, 337 meter över havet, mitt emellan Tranås och Jönköping, har de grävt, borstat och silat sand, grus och sten för att få fram vad som för ungefär 500 år sedan var en lantgård och förmodligen en smedja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista