1 av 7
2 av 7
Foto: Jessica Sonelius/SR.
3 av 7
Skolavslutning i Kristinakyrkan för elever i Rosenlundskolan. Foto: Jessica Sonelius/SR.
4 av 7
Foto: Jessica Sonelius/SR.
5 av 7
Thommy Englund. Foto: Jimmy Karlsson/SR.
6 av 7
Anders Hedberg och Henrik Lundh. Foto: Jenny Almlöf/SR.
7 av 7
Anne Wilderoth, folkhälsoplanerare. Foto: Jessica Sonelius.

Lasso fredag 13/6

Lasso fångade in sommarlovsstämning

Vita klänningar, studentmössor, visselpipor, blommor, kramar, leenden, sånger, tårar, farmödrar, dikter, psalmer, mormödrar, tal, kavajer, bakelser, ramsor, paket och så vidare. Ja, idag är gatorna, torgen och kyrkorna på många håll i länet fulla av sommarlovsstämning. Lasso fångade in den vid Kristinakyrkan i Jönköping.

Satsar på att göra fredagen den 13:e säker

Idag är det otursdagen med stort O, fredagen den 13:e, men räddningstjänsten på Höglandet gör nu sitt bästa för att göra dagen till en säkerhetsdag genom att lära Nässjöborna hur man grillar. Men det handlar inte om glasyrer och marinader när räddningstjänsten idag ställer sig på Stortorget i Nässjö...

Varför är egentligen fredagen den 13:e en dag som förknippas med otur?

Är det fredagar eller siffran som är problemet? Eller båda delarna? Och vad kommer det ifrån i så fall?

Svenska golfeliten slår ut i Jönköping

När det handlar om golf i media så handlar det ofta om framgång, stora pengar och prestigefyllda tävlingar.

Men det är ju inte alla golfare som lyckas slå sig fram så långt. För en del är vägen lika krokig som en krånglig golfbana.

Just nu pågår tävlingen Husqvarna Open på Jönköpings golfklubb. Och en av deltagarna som det gått trögt för senaste tiden, men som lyckades komma med tack vare ett wild card - är Henrik Lundh.

Henrik Lundh är en av 156 spelare som tävlar i Husqvarna Open i helgen.

En tävling som ingår i Sverige-touren och som Jönköpings golfklubb arrangerar för 16:e året i rad. Det berättar en stolt tävlingsledare - Anders Hedberg..

Landstinget vill få dig att tänka till - dricker du för mycket?

Snart är det dags att stämpla ut, städa skrrivbordet eller vad du nu gör när du har semester. Och då, under en tid då vi dricker mer vin, öl och drinkar än annars, så satsar landstinget på att få ner alkoholkonsumtionen bland länsinvånarna.

Några färre glas vin i veckan eller vatten istället för öl efter jobbet, kan vara skillnaden mellan hälsa och ohälsa. Men det handlar absolut inte om några pekpinnar från landstingets sida, poängterar Ann Wilderoth, som är folkhälsoplanerare i Eksjö.

Oklippt med åklagaren med massor av åsikter

Han föddes den 5 april 1942 i Malmö, men man kan kanske också säga att hans liv började en dag för 45 år sedan då han råkade gå förbi juridikum vid Lunds universitet - Sven-Erik blev nämligen såld på juridiken och i samma veva sålde han sin tyska kurslitteratur.

Via en tjänst som notarie på Malmö tingsrätt avancerade han sedan till åklagare och senare till chefsåklagare- och det är i den yrkesrollen han gjort sig känd för svenska folket.

För ett litet tag sdaen övergav han åklagarjobbet för att bli fri debattör och författare, och han är nu aktuell med en ny bok i kriminalgenren. Kanske har han suttit och funderat ut pusselbitarna i den i sommarhuset på Visingsö...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".