Lasso fredag 27/6

Kändistätt midnattsrally i Jönköping

Vad har rallyförararna Björn Waldegård, Stig Blomkvist, Gert Blomkvist och skådespelarna Mikael Persbrant och Eva Röse gemensamt?

Jo de och ytterligare drygt 170 rallyekipage är på väg in i länet.

Det handlar om det klassiska midnattssolsrallyt, som har startat i Kristianstad och ska gå i mål i Karlstad på söndag.

Hasse Pettersson begav sig till Östra torget i Jönköping.

Fel vapen dyrt för Nässjö kommun

I Nässjö kommun stoltserar stadsvapnet i guld och blått både ovanför entrén till kommunhuset men också inne vid huvudingången. Det hänger utanför kommunfullmäktigesalen och finns på alla kommunens kuvert, handlingar och på hemsidan.

Men stadsvapnet är felaktigt. När man bytte ut det gamla stadsvapnet mot ett nytt gjorde man om en detalj. Helt plötsligt fanns en vit linje mitt på vapnet som tidigare inte fanns där.

Henrik Klackenberg är statsheraldiker och har koll på städers stadsvapen. Han tycker att Nässjö bör byta ut de felaktiga stadsvapnen.

Cecilia Gerhardsson, administrativ chef på Nässjö kommun, var med om att göra om designen på stadsvapnet för 8 år sen. Hon tycker att det är beklagligt att det blev fel.

”Finkulturen har alltid fått ta plats”

- Finkulturen brer ut sig på den folkliga kulturens bekostnad, säger litteraturforskaren Gunnel Teestad, en av föreläsarna på ett seminarium om arbetarspel på Tändsticksområdet i Jönköping.