Lasso måndag 30/6

Övervakarförening vill förhindra självmord på häktet

Att sitta häktad kan vara mycket mer påfrestande än att sitta i fängelse.
I fängelse har du för det mesta sysselsättning och får ta emot besök. Men i häktet råder ofta begränsningar.
Där sitter personer som är misstänkta för allvarliga brott i väntan på antingen rättegång eller frigivning. Och medan utredningen pågår, så händer det att de isoleras från omvärlden för att inte kunna påverka utredningen.

Det enda som bryter av den enformiga vardagen i den lilla cellen är en timme per dag på polishusets tak i Jönköping - OCH besöken från människor i den ideella övervakarföreningen.

Edith Öberg är en av 17 medlemmar, som utbildat sig till häktesbesökare, som varje söndag turas om att gå och besöka häktade personer:

Datasystem länkade Dagens läsare till porrsidor

I helgen kunde man gå in på den kristna tidningen Dagens hemsida och klicka på länkar, som sedan gick vidare till sidor som innehöll pornografi...

Mattias - en satiriker i sommarens Radiorevy

Radiorevyn är namnet på ett program, som sänds i Lasso i sommar. Och denna satiriska radioshow har faktiskt viss anknytning till länet - i alla fall om man anstränger sig litet.

För en av de medverkande i programmet heter Mattias Konnebäck. Och han kan möjligen tyckas vara ett gränsfall.

Men nejdå - sin anknytning yill Jönköpings län sticker han inte under stol med:

Resandefolket ger godkänt för ”Resa utan slut”

Premiären blev uppskjuten - men i helgen var det dags! Föreställningen ”Resa utan slut - teater om deså kallade tattarkravallerna” kunde dra igång.

Tredje OS-gången gillt för kanot-Anders i Peking?

Den 8 augusti är det dags för Sommar-OS i Peking. Och fram till dess kommer du i Lasso på måndagar att träffa våra OS-hopp från länet.  Du får höra hur de förbereder sig, i vilken form de är och hur de tror att det kommer att gå...

Först ut i vår OS-serie är en kille, som var med i både OS i Sydney 2000 och OS i Aten 2004. I Peking gör alltså 29-årige kanotisten Anders Gustafsson från Jönköping sitt tredje OS!

Anders kommer att köra både den individuella distansen K1 500 m  OCH tillsammans med Markus Oscarsson  K2 1 000 m - en disciplin han inte är så van vid.

I Mariannelund möts öst och väst tack vare konsten

Nu ska Mariannelund bli konstcentrum.
I helgen gick startskottet för en stor utställning med konstnärer från öst till väst.
Ett 30-tal kinesiska konstnärer, framför allt från Yunnan-provinsen, ställer ut tillsammans med nordiska och den gemensamma nämnaren för dem alla är Kina.

Anna Mellergård är personen, som vill se Mariannelund på konstkartan:

Blöt kväll i Ängelholm ökar chanserna för J-Södra..?

Det har gått knackigt hittills för fotbollslaget Jönköpings Södra i Superettan. Laget ligger på 14:e plats i tabellen med bara 10 poäng.

Ikväll tar J-Södra emot tabellnian Ängelholm på Stadsparksvallen och det lutar åt hemmaseger - för den stora nyheten idag är att Ängelholm stängt av fyra spelare! Och det talas om skandal...
Något som vår reporter Anders Persson inte dementerar:

Vad var det publiken sjöng under fotbolls-EM?

Fotbolls-EM är över och därmed har ”bäst-före-datum” passerats för de flesta nationella EM-låtarna...

Här i Sverige var det ju Frans och gruppen Elias, som gjorde den officiella svenska EM-låten ”Fotbollsfest”. Men det är kanske inte den vi i första hand minns: