Lasso onsdag 2/7

Familjen Al Hindi väntar och väntar och väntar...

Efter flera års väntan fick familjen Al Hindi från Ekenässjön utanför Vetlanda avslag, det blev inget uppehållstillstånd i Sverige utan istället utvisning till mamma Safias hemland Syrien.

Det var i mars i år:

Åsa Gustaf Janson är chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Jönköping. När familjen kom tillbaka till Ekenässjön efter en vecka på flygplatsen i Damaskus, så lovade hon att Migrationsverket skulle undersöka om Migrationsverket gjort något fel.

Så här sa hon då:

Torsten har fikat sig genom hela Småland

Är du förtjust i kakor och bakelser - då ska du spetsa öronen nu!

” Café Småland- recept och guide till 51 smålandscaféer” heter en nyutkommen bok om Smålands alla caféer och konditorier.

Författaren heter Torsten Jansson och vår reporter Ulla Strängberg bestämde träff med honom för elvakaffe på ett av alla de fik som nämns i boken, nämligen Lennarts konditori i Eksjö.

Somrigt havsfiske, dragspel och skrönor

Sommaronsdagar tar Calle Wisborg med dig ut på fiskeäventyr. Idag handlar det om havsfiske, dragspelsmusik och skrönor...

Bosniska föreningen vill ta sitt samhällsansvar

Invandrarföreningar brukar ofta få skäll för att hålla sig för sig själva och inte delta i det övriga samhället...

Men det är inte sant - den bosniska föreningen i Värnamo till exempel fixar jobb åt arbetslösa bosnier, ordnar discon åt ungdomarna, jobbar med integration och arbetar nu för bosnisk äldreomsorg också!

För föreningen VILL verkligen ta sitt samhällsansvar i kommunen, säger Sead Maslan är ordförande i bosniska föreningen:

Danielsson&Hagberg cyklar vidare på de sju haven

Ljudfilen hittar du Mitt i sommaren!