Lasso fredag 18/7

Internetfilm gjorde skolungdomar till misstänkta bombare

Under dagen har det ju varit stor uppmärksamhet i media kring en film som lagts ut på Youtube. YouTube är ju en webbplats där vem som helst kan lägga ut egna videoklipp.Den här filmen visade en sprängning i Månsarp. Polisen misstänkte först att sprängningen kunde ha ett samband med förra helgens hemgjorda bomber i just Månsarp - men det har visat sig under dagenn att sprängningen var ett skolprojekt.

Och att ungdomar lägger ut bilder och filmer av sig själva numera - det är något självklart för dem, säger Anna Löfhede på Bris. Men det finns samtidigt en risk att bilderna och filmerna får följder som upphovsmännen inte alls tänkt på. Som i Månsarpsfallet idag.

Anna skildrar Pauliströmsbornas kamp

”Pauliström - om kampen för överlevnad”. Så heter P4-dokumentären som du hör på söndag. Dokumentären speglar kampen för att behålla skolan på orten - där det mesta andra, som bensinstation och matbutik, redan har lagts ner.

Under sommaren sänds tio dokumentärer i P4 och två av dem har producerats på SR Jönköping. Den första om Pauliström har Anna Eriksson gjort. I Lasso idag berättade hon om varför hon ville göra en dokumentär om den här orten utanför Vetlanda. Vi fick också höra ett par bitar ur dokumentären.

Björn rapporterade från sim-SM

Sedan i onsdags pågår ju sim-SM i Norrköping. Och länets två mest framstående simmare - Eva Berglund och Linus Junefeldt, båda från Jönköpings Simsällskap - är förstås där.

Och det är även radiosportens Björn Geijer.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista