Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Lasso fredag 5/9

1 av 7
2 av 7
Här ska mannen ha hållit sin sambo fången i nio år. Foto: Hanna Nilsson/ SR
3 av 7
Foto: ar det verkligen en björn som Lillemor Wikström såg i Hästhultsskogen?Claudio Bresciani / SCANPIX /
4 av 7
Johan Björk, verksamhetschef för psykiatriska kliniken i Jönköping. Foto: Jenny Almlöf/SR
5 av 7
Sture Isaksson, övningsledare och pilot. Foto: Jenny Almlöf/SR
6 av 7
En timme innan, en torsdagseftermiddag, brukar kön samlas för att vara först inne och fynda på secondhandbutiken Gnosjö hjälper. Foto: Karin Malmsten/SR
7 av 7
Ordförande Arne Svensson och butikschef Matts Leander gläds över att secondhandbutiken Gnosjö hjälper lyckats sälja för 30 miljoner. Foto: Karin Malmsten/SR

Rapport från campingen där kvinnan hölls fången

Häktningsförhandlingarna vid Eksjö tingsrätt pågick idag fredags mot den man i 60-årsåldern som misstänks ha misshandlat en svårt sjuk kvinna och hållit henne inlåst i en campingstuga i nio år.

Tidigare idag besökte Lassos Hanna Nilsson området i Bruzaholm, där kvinnan tros ha varit inlåst.

Brottsofferjouren i Eksjös reaktioner

Göran Äng är ordförande i Brottsofferjouren i Eksjö. Han har tidigare arbetat som åklagare. Hur reagerar du på det som tycks ha hänt i Bruzaholm?

Björn eller inte?

Var det verkligen en björn som Lillemor Wikström såg när hon var ute i Hästhultsskogen med sin hund? Hon berättade ju själv Morgonskiftet om hur hon lyfte upp hunden och långsamt tog sig från platsen när hon såg björnen på en knalle.

Igår kväll var Lillemor tillbaka på samma plats med viltspåraren Bo Adolfson. För att se om djuret hon sett lämnat spår som visar att det var en björn hon såg.


Regeringen satsar på barn- och ungdomspsykiatrin

Allt fler ungdomar mår dåligt och den psykiatriska öppenvården har fått utstå skarp kritik, inte minst efter de senaste årens mord och våldsdåd som begåtts av personer som haft kontakt med psykiatrin.

Men nu vill regeringen satsa 2,7 miljarder kronor. Mest pengar ska gå till kommunerna och till att korta köerna inom barn- och ungdomspsykiatrin, BUP.

Johan Björk är verksamhetschef för den psykiatriska kliniken i Jönköping, vad säger du om satsningen?

Eldar och flyg, ingan fara bara övning!

På Hagshults flygplats används länets nya mobila ledningscentral för första gången och det är i samarbete med Frivilliga flygkåren som man ska få bättre koll på vad som händer i krissituationer som till exempel stormar.

Gnosjö har hjälpt för 30 miljoner

Igår eftermiddag sprängde secondhandbutiken ”Gnosjö hjälper” 30 miljonersvallen. De har alltså sålt begagnat i Gnosjö för 30 miljoner kr sen starten för snart 15 år sen. Och allt sköts helt ideellt för att så mycket som möjligt ska komma hjälpbehövande till del. Ordföranden Arne Svensson i ”Gnosjö hjälper” kan bara konstatera att 30 miljoner är mycket pengar.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".