1 av 4
Sara Andersson (till höger) på Filippinerna sommaren 2008. Foto: Tomas Ärlemo
2 av 4
Foto: Malin Hoelstad/SvD/SCANPIX
3 av 4
Busschaufför Bo Zackrisson. Foto: Jenny Almlöf
4 av 4

Lasso fredag 3/10

Busschaufför svarar på kritiken

Busschaufförerna har varit i hetluften den senaste tiden. Många resenärer har klagat på Arrivas förare; på deras bemötande och oförmåga att hitta rätt och hålla tider.

Men nu kommer motreaktioner. Busschauffören Bo Zackrisson tycker kritiken är orättvis och att de som klagar drar alla förare över en kam.

Lassos reporter Jenny Almlöf bestämde sig för att ta bussen och ta reda på sanningen.

Pepparsprej - för fler än poliser?

Tänk dig att du går genom en mörk park en sen kväll och någon springer ifatt dej och överfaller dig.

Skulle du då kunna tänka dig att ta fram pepparsprej ur handväskan och spreja den som överfaller dig i ögonen? Som självförsvar?

Fast det får du inte i dag. För det är förbjudet för alla utom poliser att använda pepparsprej. Men det vill moderatkvinnorna ändra på och de får medhåll av folk på stan.

Sara berättade om sitt vattenintresse i Oklippt 

Sara Andersson är 29 år. Hon växte upp i Tenhult, men flyttade till Uppsala och studerade till civilingenjör i miljö- och vattenteknik. För just vatten är hennes största intresse. Något som hennes kompisar tycker är rätt konstigt, men själv hade hon stor nytta av det när hon ryckte ut för Röda Korsets räkning i juni till tyfondrabbade Filippinerna för att hjälpa de nödställda att bygga ett reningsverk.

Nu är hon hemma igen, men kan få åka iväg när som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista