1 av 6
2 av 6
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
3 av 6
Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
4 av 6
Högkonjunktur för loppis Foto:Jessica Sonelius
5 av 6
Arvid Haag, Ledamot ungdomsrådet Hagabodaskolan och Lousie Fredriksson ledamot elevrådet Hagabodaskolan Foto Kjell Ahlkvist.jpg
6 av 6
Mannen misstänks för att hållit kvinnan inlåst i flera år. Foto:Polisen

Lasso måndag 13/10

 

God livskvalitet trots låg födselvikt

Barn som föddes alldeles för tidigt upplever att de mår lika bra som andra när dom blir vuxna. Det visar forskning vid länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Per-Olof Gäddlin är barnläkare och har jobbat med neonatalvård, vård av för tidigt födda barn. Sedan slutet av 80-talet har han följt många för tidigt födda barn och jämfört deras hälsa med andras. Det var när Per-Olof Gäddlin mötte föräldrar till för tidigt födda barn som han kände att han ville börja forska.

Influensatider för människans bästa vän

Det är inte bara människan som kan få influensan. Även hundar lider av viruset, som kommer i vågor bland hunddagis och på hundträffar.

Till djursjukhuset i Jönköping kommer så här på hösten flera hundar om dagen med kennelhosta och magsjuka. Det berättar veterinären Lis-Marie Johansson.

Lever loppan i kristid

Mitt i kristiderna finns ställen dit lågkonjunkturen inte når, eller så är det just det den har. Det beror på hur man ser det.I alla fall är det många som väljer att handla begagnat just nu - och det märktes bland annat på Kulturhusets loppmarknad i Jönköping i helgen.

Hagabodaskolan strejkar för Kenny

500 elever på Hagabodaskolan i Habo gick ut i strejk imorse. Det gjorde dom till stöd för fritidspedagogen Kenny Vigartsson som skall omplaceras på grund av besparingar på skolan.

Arvid Haag är ledamot av ungdomsrådet på skolan och Louise Fredriksson är ledamot av elevrådet.

Paret levde i misär

Idag kom åtalet mot den 58-årige man som misstänks ha hållit sin sambo inspärrad i en campingstuga i Bruzaholm. Daniel Rundkvist bevakade presskonferensen om fallet i Eksjö och har tagit del av polisens förundersökning.

Kulturkorre kräver mer konst i Sävsjö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista