Lars-Erik Anderberg, föreståndare för Frälsningsarmén i Jönköping

Fritt fram för Frälsningsarmén att skramla vid Coop igen

Onsdag 10 december
Sällan har ett besked väckt så starka känslor - som det om att Frälsningsarmén förbjudits att stå och samla in pengar vid Coops butik i Jönköping.

Uppretade personer har ringt och mejlat direkt till Coop och även hit yill oss här på SR Jönköping. Och de Coopkunder som var och handlade tidigare idag var också upprörda över beslutet. I inslaget nedan hör du också stormarknadschefen Carl-Johan Rösiö förklara sina beslut; både att stoppa Frälsningsarmén - och sedan att ta tillbaka det.

Efter massiva protester valde Coops stormarknadschef i Jönköping att ta tillbaka sitt beslut. Frälsningsarmén är därmed i år, precis som de fyra senaste åren, välkommen att stå med bössor vid varuhuset igen. Men frågan är vad den här historien för med sig. Flera kunder har sagt sig vilja bojkotta Coop. Samtidigt som många la en extra peng i Frälsningsarméns bössor idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".